27
Вакансии
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Key Account Manager
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie -Industrial Quality Engineer Bulgaria M/W - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Junior Key Account Manager
Permanent · SOFIA
BEIERSDORF
Brand Manager
Permanent · SOFIA
L'OREAL GROUP
Sales Executive (m/f)
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Multi-Brand Beauty Advisor, Sofia
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Bulgaria Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor
Permanent · SOFIA
H&M
Hiring Day Мол Парадайс, София, – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (The Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Mall Plovdiv)
Permanent · PLOVDIV
H&M
Sales Advisor (Mall Rousse)
Permanent · RUSE
H&M
Sales Advisor (Paradise Center)
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie - Ingénieur.e Qualité Industrielle H/F Site Bulgarie - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Marketing & Shopper Intern
Internship · SOFIA
H&M
Hiring Day Бургас – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · BURGAS
H&M
Sales Advisor
Permanent · STARA ZAGORA
MASSIMO DUTTI
Visual Merchandiser
Permanent · SOFIA
OYSHO
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
BERSHKA
Продавач-Консултант
Permanent · BURGAS
ZARA
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
STRADIVARIUS
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
Автор
Kobiden
Опубликовано
29 окт. 2010 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

'Şık' gelinlikler dünyaya yayıldı

Автор
Kobiden
Опубликовано
29 окт. 2010 г.

MERSİN - Gelinlik ve abiye kıyafet üretiminde Mersin'den 'Ladychic' markası ile yola çıkan İpeksi Tekstil, dünya markası olma yolunda ilerliyor. Ortadoğu ve Avrupa'ya yayılan firmanın hedefinde yurtdışındaki gücünü artırmak var. Suriye'de kendi markasıyla bir mağaza açan firma, bu yıl sonuna kadar açmaya hazırlandığı Almanya mağazası ile de tüm Avrupa'ya ulaşmayı hedefliyor. Ortadoğu'ya Lübnan'a verdiği distribütörlükle açılacak olan Lady Chic, aynı şekilde Amerika'ya ise tasarımlarını Kanada distribütörü ile sunacak.

Yelda Narin ile birlikte 2006'dan bu yana faaliyette olduklarını anlatan İpeksi Tekstil San. ve Tic. Limited Şirketi Ortağı Müge Aydın, bu yılın başında yurtdışına da açıldıklarını açıkladı. Suriye'de kendi markaları ile bir mağaza açtıklarını bildiren Aydın, ardından Lübnan, Almanya ve Kanada'da birer mağazaya bu yıl içinde distribütörlük vereceklerini ifade etti. İlk olarak Suriye mağazası ile yurtdışına adım attıklarını kaydeden Aydın, "Suriye'deki mağazamız önemli şehirlerden birisi olan Halep'te. Halep bir ticaret merkezi ve Türkiye'nin İstanbul'u olarak nitelendirilebilir. Bu kentin en lüks caddesinde mağazamızı açtık" diye konuştu. Ortadoğu'da ikinci noktalarının Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta olduğuna dikkat çeken Aydın, "Bu ülke bizim için ayrı bir öneme sahip. Beyrut, Ortadoğu'nun Paris'i niteliğinde. Beyrut'ta mağaza açmadık ancak bir mağazaya distribütörlük verdik. Ortadoğu'daki diğer ülkelere dağıtım da bu distribütör tarafından gerçekleştirilecek. İlk ürünleri göndererek çalışmalara başladık. Gelecek yıllarda bu bölgedeki ağırlığımızı artırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Almanya'ya da yine kendi markaları ile bir mağaza açmaya hazırlandıklarını dile getiren Müge Aydın, "Bu mağazamız perakende satışların yanında toptan satışlar da gerçekleştirecek. Almanya'da satış yapacağı gibi çevredeki Avrupa ülkelerine de ürünlerimiz bu noktadan ulaştırılacak. Bu anlamda yine bir distribütörlük gibi düşünülebilir" diye konuştu. Amerika'ya ise Kanada'daki distribütörleri ile ulaşabildiklerini belirten Aydın, yurtdışı fuarlara büyük önem verdiklerini, ihracatlarını artırmak adına yurtdışı fuarlara büyük bir titizlikle katıldıklarını söyledi.

2011 koleksiyonlarını hazırladıklarını ve koleksiyonlarında 75 farklı ürün bulunduğunu kaydeden Müge Aydın, tüm dünyada aynı koleksiyon ile yer aldıklarını belirtti. Çalışmalarını 12 kişi ile sürdürdüklerini ve 25 evhanımı bayanın ise evlerinde el işlemelerini gerçekleştirdiğini anlatan Aydın, aylık 300 adetlik üretim kapasitesine sahip olduklarını açıkladı. Yurtiçi ve dışı bayilik çalışmalarına önümüzdeki yıl da devam edeceklerini ve mevcut durumda tam kapasite çalışmaları nedeniyle yeni yatırım düşündüklerini vurgulayan Aydın, "Gelecek yıl çalışan sayımızı 50'ye çıkartarak kapasitemizi de yaklaşık 3 kat artırmayı düşünüyoruz. Bunun için ek tesis araştırması yapıyoruz. İlave makine yatırımımız da olacak" dedi.

Yurtiçi bayilik çalışmaları hızla ilerliyor

Üretimlerinin yüzde 40'ını yurtdışına gönderdiklerini kaydeden Müge Aydın benzer şekilde yurtiçinde de yapılandıklarını açıkladı. Ekim ayı içinde Adana mağazalarını açmaya hazırlandıklarını dile getiren Aydın, İskenderun ile de bu anlamda bağlantılarının devam ettiğini söyledi. Gaziantep'e de ürün gönderdiklerini ifade eden Aydın, 2011 yılındaki hedef illerinin ise Antalya ve Doğu'da ise Diyarbakır olduğunu belirtti.