Автор
AFP
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
25 окт. 2017 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Adidas ve AC Milan futbol kulübü malzeme sponsorluğu anlaşmalarını sonlandırdı

Автор
AFP
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
25 окт. 2017 г.

Salı günü, İtalyan futbol kulübü AC Milan ve Adidas 20 yıldır devam eden malzeme sponsorluğu anlaşmalarını ortak bir şekilde sonlandırma kararı aldıklarını açıkladı.


Sahibinin değişmesinin ardından, AC Milan malzeme tedarikçisini değiştiriyor - AFP-Miguel Medina


AC Milan ve Adidas 2017-18 sezonunun sonu itibariyle, aralarındaki sponsorluk anlaşmasını ortak bir şekilde sonlandırma kararı aldıklarını açıkladı.

Adidas 1998 yılından beri AC Milan’ın malzeme sponsorluğunu sürdürüyordu, 200 milyon Euro’luk yeni bir on yıllık anlaşma da futbol kulübü ve Alman spor markası arasında 2013 yılında imzalanmıştı. Adidas da geçtiğimiz yıl Premier League kulübü Chelsea ile olan anlaşmasını sonlandırmıştı.

İtalyan medyasına göre, AC Milan bir diğer Alman spor markası Puma ile daha düşük bir rakama yeni bir iş ortaklığı anlaşması imzaladı. Yedi kez Avrupa şampiyonu olan kulüp son, son 4 sezonda Seri A liginde altıncılıktan yukarıya çıkamadı. Nisan ayında Çinli işadamı Yonghong Li tarafından satın alınan AC Milan, geçtiğimiz yaz ayında tranfer piyasasında oldukça agresif davrandı ve yeni oyuncular için 230 milyon Euro harcadı.

Buna rağmen takım şu an için, Seri A puan cetvelinin alt yarısında, ilk dördün dokuz puan gerisinde yer alıyor.
 

Копирайт © 2024 AFP. Все права защищены. Любая информация даннного раздела защищена законом об интелектуальной собственности и не может быть скопирована, перепечатана, изменена, издана или использована в коммерческих целях.