Автор
Kobiden
Опубликовано
22 сент. 2010 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Akarca Tekstil, çıkışı ihracatta görüyor

Автор
Kobiden
Опубликовано
22 сент. 2010 г.

BURSA - Kontratlı otel işlerinde iddialı olan ve 40’a yakın ülkeye ihracat yapan Akarca Tekstil, büyük hacimli üretimden ziyade katma değerli ürün üretimine yönelerek teknik tekstildeki yetkinliğini arttırma hedefinde.

Gitanjali

Firmanın gelecek vizyonunu teknik tekstil üzerine konumlandırdıklarını belirten Akarca Tekstil Genel Müdürü Birol Bahadır, özellikle kontrat işlerine yönelik teknik tekstil ürünlerde gelişim sağlamayı hedeflediklerini ve çıkış yolunu ihracatta gördüklerini kaydetti.

Özellikle kontratlı otel işlerinde iddialı olduklarını ifade eden Bahadır, perdelik kumaşta da üst sınıfa hitap ettiklerini ve sahip oldukları Ar-Ge birimiyle teknik tekstile yönelik olarak da çeşitli çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. 2009 yılından bu yana bir ilave yatırım süreci yaşadıklarına ve 2010 yılı Şubat ayındaki yatırımlarıyla yüzde 5’lik bir ciro artışı sağladıklarına değinen Bahadır, kapasiteden çok katma değeri arttırıcı yatırımlar düşündüklerini ve tüm planlarını bu alanda yaptıklarını kaydetti.

Üretimlerinin yüzde 60’ını ihracata kanalize ettiklerine dikkat çeken Bahadır, ağırlıklı olarak fantezi tül grubu ve fonluk ihraç ettiklerini anlattı. Bahadır, “Yunanistan, İtalya, Almanya, İspanya gibi Avrupa ülkeleri ihracatta başı çekiyor. Uzakdoğu’da ise Çin, Tayvan, Tayland, Güney Kore ve Hindistan; Ortadoğu’da ise Ürdün, Lübnan ve Kuveyt gibi ülkelere ürünlerimizi ulaştırıyoruz. 40’a yakın ülkeye ihracatımız bulunuyor” dedi.