Автор
Kobiden
Опубликовано
5 янв. 2011 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Atateks, üretimini 126 tezgahla 1 milyon metrenin üzerine çıkaracak

Автор
Kobiden
Опубликовано
5 янв. 2011 г.

Bünyesindeki 80 adet tezgahla aylık 700 bin metre kumaş üretim kapasitesine sahip Atateks Ata Tekstil, 2011 yılında tezgah sayısını 126 adete, üretimini de 1 milyon 100 bin metreye çıkaracak. Bobin boyama bölümü oluşturmayı da planlayan firma, istihdam sayısını 170’e çıkarmayı hedefliyor.




1995 yılında Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan aynı yılın sonunda 24 adet Picanol tezgahla dokuma üretimine başladıklarını dile getiren Atateks Ata Tekstil Genel Müdür Musa Eskili, makine parkını yenileyerek ve artırarak yatırımlarına devam ettiklerini vurguladı.

Şu anda en eskisi altı yıllık 80 adet tezgahla üretimlerini sürdürdüklerini aktaran Eskili, yeni aldıkları 2010 ve 2011 model makinelerin aralık ve ocak ayında dahil olması sonucu 2011 yılında 126 tezgahla faaliyetlerini devam ettireceklerini söyledi. Dokuma hazırlık ünitesini (haşıl – çözgü ) 2002 yılında kurduklarını, tam otomatik tahar ünitesini ise 2005 yılında kurduklarını hatırlatan Musa Eskili, “Bu bölümler için yeni tahar, düğüm gibi makineleri aldık. Bunlar da 2011’in ilk iki ayında gelecek.  Şu anda aylık 700 bin metre olan üretim 2011 başından itibaren 1 milyon 100 bin metreye çıkacak. Önümüzdeki dönemde ise bobin boyama için yatırım düşünüyoruz. Çalışan sayımız ise 135 kişiden 170 kişiye çıkacak” şeklinde konuştu.

Musa Eskili, kaliteyi ve üretimde verimliliği ön planda tuttuklarını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Tamamen dış giyime yönelik gömlek, pantolon, mont, bayan elbisesi gibi  kumaşları üretiyoruz. Bunun için de en iyi kalite iplik kullanmak durumundayız. Çünkü direkt olmasa da dolaylı olarak birçok dünya markasına kumaş tedarik ediyoruz. Zara ve H&M gibi büyük firmalarla yoğun olarak çalışıyoruz. Dolayısıyla kalite bizim için çok önemli. Müşterilerimizin büyük kısmı bu büyük zincirlere servis yapan kumaşçılar. Biz bir kısmını ham, bir kısmını da mamul olarak veriyoruz.”

Sektördeki sıkıntılara da değinen Eskili, şu anda en büyük sıkıntının ana hammaddeleri olan pamuk ve pamuk ipliğinde son bir yıldır görülen anormal fiyat artışı nedeniyle yaşandığını söyledi. Hammadde fiyatlarındaki artışın satışları olumsuz etkilediğini vurgulayan Eskili, pamuk ipliği ithalatına uygulanan antidamping vergisinin de rekabet şartlarını zorlaştırdığını kaydetti.