Опубликовано
25 нояб. 2010 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Bahreyn Moda Haftası Uluslararası Moda Haritasındaki yerini aldı

Опубликовано
25 нояб. 2010 г.

SA Fashion Week
Bahreyn Moda Haftası

18-19 Kasım tarihleri arasında Bahreyn Sergi Merkezi’nde düzenlenen Bahreyn Moda Haftası uluslararası moda haritasındaki yerini başarıyla kazandı.

2008 yılında yerel bir tasarımcının organizasyonu olarak başlayan hafta, geçtiğimiz yıllarda büyüyerek bugünkü marka halini aldı. O zamandan bu yana Bahreyn Moda Haftası, hem Bahreyn’den hem de komşu ülkelerden bilindik ve umut vadeden tasarımcıları biraraya getirmek gibi uluslararası bir konsept geliştirdi.

Yönetici Müdür Payal Patel “Herkesin Bahreyn’in bu multi milyarlık sektördeki yerini görmesini istedik. Amacımız, uzun vadede uluslararası ve yerel katılımcıları tek bir platformda toplayarak koleksiyonlarını dünya çevresinden gelen satın alma sorumlularına, medyaya, moda uzmanlarına ve moda tutkunlarına sunmalarını sağlamak.” diye açıklamada bulundu.

BMF 2010, Bahreynli tasarımıcı N Couture by Noora Abdulghani’nin defilesi ile açıldı ve yerel yeteneklerin koleksiyonları ile devam etti. İngiliz Fashionaires London moda ve lifestyle markası da katılımcılar arasındaydı. Markanın CEO’su Oliver Morris “Bahreyn Moda Haftası’na katılıyor olmak büyük bir onur. Ülkenin ve yörenin yeteneklerini görmek bana Bahreyn moda sektörünün geleceğinin parlayacağı umudunu veriyor!” diye konuştu.

Organizatörler, yerel ve bölgesel tasarımcılara özel bir platform sağlama amacıyla, düzinelerce başvuru arasından 5 umut vad eden tasarımcı seçerek Yeni Bir Yetenek şovu düzenlediler. Charles&Keith sponsorluğunda düzenlenen “Yeni Yetenek 2010” ödülünü Ali Sarah ve Hava Turki kazandılar.

Moda endüstrisinde fark yaratmayı amaçlayan organizasyon doğru yolda ilerlemeye devam ediyor. Bölgede modanın kutlanması, Bahreyn’i Moda Başkenti olma ihtimaline bir adım daha yaklaştırmış oldu.

Marina Felippe

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.