Опубликовано
27 янв. 2015 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Berlin : Ziyaretçi sayısında artış kaydedilen ancak kimi müşterilerin kafa karışıklığı yaşamasına neden olan bir buluşma

Опубликовано
27 янв. 2015 г.

Berlin, Bread&Butter olmadan, nasıl olacak? 19-21 Ocak arasında Alman başkentinin fuar alanında en çok sorulan soru buydu. Elvine markasından Mattias Edenholm’un “Bu Premium’a ilk katılımımız. “Doğruyu söylemek gerekirse, bu katılımdan yana özel beklentilerimiz yoktu, çünkü kafamızdaki soru Bread sonrasında neler olacağıydı” açıklamaları, durumu oldukça iyi ifade ediyor.


APanorama’da Marc Cain’in standı hiç boş kalmadı.


Bread & Butter’ın sürekli ziyaretçileri için en büyük zorluk fuarın farklı alanlarına dağılmış olan markalarını bulabilmek oldu. Le Temps des Cerises Show & Order’da, Mustang Panorama’da, Elvine Premium’da, Aigle Premium ve Seek’de, Armor Lux ise Seek’de yer aldı.

Bright salonunda görüşülen sergiciler düzenli olarak Bread&Butter’a katılan perakendecilerin skate buluşmasını keşfetmelerinin oldukça zaman aldığını ve kimi zaman kafalarının biraz karıştığını ifade ettiler. Wrung Division’dan Romain Cholleton “Bread&Butter, Bread ardından buraya gelen Güney Koreli ziyaretçileri Bright’ta konuk etmemizi sağlayan dev bir etkinlikti. Ama açıkçası her şeye rağmen, yine de çok iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum” diye açıkladı.

Genel anlamda, Berlin’deki ortam oldukça iyiydi. Sergiciler ve organizatörlere göre, ziyaretçi sayısının daha düşük görünüyor olmasının sebebi, Bright, Seek, Premium ve Show & Order salonlarını kapsayan ayrıca Panorama’ya hızlı geçiş olanağı sağlayan ortak bilet ile daha iyi bir organizasyon ortaya koyulmuş olmasıydı.

Rakamsal anlamda tek veri Panorama’nın organizatörleri tarafından sağlandı. Organizatörler 50.000 profesyonel ziyaretçinin katıldığını ve bir önceki yıla göre katılımda %20 artış kaydedildiğini açıkladı. Panorama’nın özellikle uluslararasılaşma alanında kazanım elde ettiği görüldü.

Bunun yanı sıra, ortaya koyulan diğer verilere göre Premium ziyaretçilerinin %32’sini Alman müşteriler oluşturdu. Güney Avrupa’dan, Fransa/Benelüks’ten ve Amerika’dan müşteriler sırasıyla %20, %18 ve %12 oranında; İskandinavya, Avusturya/İsviçre ve İngiltere’den müşteriler ise sırasıyla %7, %4 ve %5 katılımda bulundu.


Seek salonunda, sergiciler fuarın büyüme uğruna kalitesinden vazgeçmemesi gerektiğini ifade ettiler. (Fotoğraf : Renato Silva)



Show& Order’ın kurucusu Verena Malta’ya göre etkinliğinin ziyaret ve uluslararasılaşma oranları Berlin’in Bread&Butter’ın sonlanmasının ardından da bir moda fuarları şehri olarak cazibesini koruduğunu gösteriyor.

Bu konu ile ilgili olarak, kimi katılımcılar Bread&Butter’ın yaz için açıklanan, 2-4 Temmuz tarihleri arasında (Perşembe-Cumartesi) gerçekleşecek dönüşünü beklemeyi uygun buluyor. Campus’un CEO’su Thorsten Widarzik felsefi bir bakış açısıyla yaptığı açıklamasında, Bread&Butter Back to the Street’te sunumlarını sergilediklerini ve sergi alanına çok da uzak olmayan bir pop-up showroom açtıklarını ifade ederek “gelecek etkinliklere yönelik olarak ise, kendimizi şaşırtmaya devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.