Опубликовано
23 февр. 2016 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Better Cotton Initiative'e üye şirketlerin sayısı 700’ü aştı

Опубликовано
23 февр. 2016 г.

Üretimde sorumlu bir pamuk endüstrisi ortaya koymayı hedefleyen gönüllü programının üye şirket sayısı 700’e ulaştı Organizasyon 46 marka ve perakendeci ile başlatılan gerçek işbirliğinin başlattığı hareket ile büyümeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl, inisiyatifin başlatılmasından beş yıl sonra organizasyon 600 üye şirket sayısına ulaştı. Organizasyonun sorumluları, inisiyatife imza atan yeni katılımcıların sayısında üç yıl arka arkaya %50'den daha fazla bir yükseliş ile, taahhütlerin ortaya koyulmasında bir hızlanma kaydedildiğini ifade ediyor.

G-Star Raw, Cone Denim ve Hema’nın ardından C&A, PT Indo-Rama, Manufacturas Kaltex ve United States Fashion Industry Association inisiyatife katıldı. İnisiyatif bünyesinde halihazırda H&M, Inditex, Ikea, Levi Strauss&Co, Adidas, Nike, Marks & Spencer, Tommy Hilfiger ve VF Corp gibi gruplar yer alıyor.

Programın direktörü Ruchira Joshi altıncı yıllarında BCI ve Better Cotton’un tüm sektörün gurur duymasını sağlayacak bir olgunluk seviyesine ulaştığını ifade ediyor. Bu başarıyı üyeleri olmadan elde edemeyeceklerini belirten Joshi, bu yıl 700 firmanın her birini pamuk sektörünün dönüşümündeki rollerini oynamaya ve Better Cotton’un taahhütlerini daha da ileriye taşımaya davet ettiklerini açıklıyor.

Better Cotton’un hedefinde sanayicilerin desteğiyle, dünya çapında sorumlu pamuk tedarikçileri ağı oluşturmak yer alıyor. Bu hedef ile her yıl 85 ülkede 25 milyon ton pamuk üretilmesini gerektiren ve dünya çapında 250 milyon kişinin ihtiyaçlarının giderilmesine olanak sağlayan talebin karşılanması planlanıyor.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.