Автор
Kobiden
Опубликовано
21 сент. 2010 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Beymen Business'in ilk kadın gömlekleri Bursalı Aybur'dan

Автор
Kobiden
Опубликовано
21 сент. 2010 г.

BURSA - Altınyıldız, Vakko, Hawes&Curtis gibi markalara gömlek üretimi yapan Aybur Tekstil, Beymen Business'ın 2010-2011 Sonbahar-Kış koleksiyonunda yer alacak olan kadın gömleklerini dikmeye başladı.

Beymen

Önemli markalara yaptığı üretimin yanı sıra kendi markası olan XVI (16) gömleklerinin satışını da Korupark AVM'deki mağazasında yürüten Aybur Tekstil, 2011 yılında büyük illerde mağazalaşmaya gidecek.

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bin 500 metrekarelik fabrikalarında bin 200 adet/gün kapasite ile üretimlerini sürdürdüklerini belirten Aybur Tekstil Konfeksiyon San. ve Tic. Limited Şirketi Genel Müdürü Burçin Büyükönal, "Vakko, Beymen Business, Altınyıldız, Fabrika gibi tanınmış markalara gömlek üretimi yapıyoruz. Bu yıl üretim çeşitliliğinde bir ilke imza attık ve Beymen Business'in ilk kadın gömleği üretimine başladık. Boyner Büyük Mağazacılık AŞ, Beymen bünyesindeki Beymen Business, Club Beymen, Beymen Studio ve B Beymen gibi markaları 2009 yılında satın almıştı. Bu çerçevede firmanın Beymen Business markası altında 2010-2011 Sonbahar Kış sezonunda lansmanını yapacağı ilk kadın koleksiyonunda yer alan gömleklerin üretimine aylık 15 bin adet olarak başladık" bilgisini verdi.

Kapasitesini %40 artıracak

İhracat çalışmalarına da hız verdiklerini aktaran Büyükönal, Avrupa'da 140 mağazası bulunan önemli bir markaya ilk etapta 5 bin adetlik deneme siparişi yaptıklarını, gelen talebin ardından 15 bin adet/ay olmak üzere üretimlere başladıklarını açıkladı. Gerek ihracat gerekse mevcut üretimdeki artışlar nedeniyle şirket yapılanmasına gittiklerini ifade eden Burçin Büyükönal, "Avrupa'ya yaptığımız üretimimiz için fabrikada özel bir bant kuruldu. Ayrıca yıl sonuna kadar yine Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan 5 bin metrekarelik yeni bir tesise taşınma planımız var. Yüzde 40 oranında bir kapasite artışı sağlayacak olan bu girişimin ardından 100 olan mevcut çalışan sayımız da 140'a çıkacak" diye konuştu.

XVI mağazaları geliyor

2003 yılında kurulan fabrikalarında, halen '0' hata ile üretim yaptıklarının altını çizen Büyükönal, toplam üretimin yüzde 5'lik kısmını ise 'XVI' markasının oluşturduğunu ifade etti. Gömleğin 16. yy'dan bu yana giyildiğine dikkat çekmek için oluşturduğu markaya XVI ismini verdiğini ve 2007 yılında Korupark AVM'de ilk mağazasını açarak burada XVI gömleklerini satışa sunduğunu hatırlatan Burçin Büyükönal, XVI markasıyla 2011 yılında mağazalaşmaya gidecekleri bilgisini verdi. Önce Ankara ardından İstanbul'da birer mağaza açmayı planladığını kaydeden Büyükönal, 2011 itibariyle kendi koleksiyonuna kadın kostümleri de ekleyeceğini dile getirdi.

Dört kol boyunda üretim yapıyor

Büyükönal, XVI markası ile ilgili şunları söyledi: "Markamız dört adet kol boyu ile Türkiye'nin ilk ve tek droplu ve farklı kol boylu gömlek üreticisi konumundadır. Yaka ölçüleri 35.5'ten başlar ve aşağı yukarı 50'li yakalara kadar devam eder. Dört farklı kol boyu da özellikle erkeklerin gömleklerini rahatça giyebilmesi için tasarlandı. Dolayısıyla tadilat gereksinimini ortadan kaldıran bir özelliktir bu."