Автор
Zaman
Опубликовано
20 сент. 2010 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Bilici Holding halka açılıyor

Автор
Zaman
Опубликовано
20 сент. 2010 г.

Adana'da pamuk ekiminden, kumaş üretimine, iplik, büküm, dokuma ve boya tesisleriyle tekstil sektöründe önemli bir yeri olan Bilici Group, holdingleşmenin ardından halka arz olacak.



Misis Tekstil ve Biltaş'ı aynı çatı altında birleştiren Bilici Holding, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) onayının ardından halka arz olacak. Biliciler, holdingleşme sonrası halka arzdan gelecek finansmanla da yeni yatırımlar yapacak. Biliciler, gelecek yıllarda da sayısı 10'u bulan şirketlerini de birleştirerek Türkiye'de ilk 500 firma arasında yerini almayı hedefliyor.

1952 yılında Adana'da tekstil sektörüne adım atan Biliciler, tarım ve tekstil alanındaki yatırımları sonrası Amerika ve Avrupa başta olmak üzere yaklaşık 20 ülkeye ihracat yapıyor. Biltaş, Bilgün, Misis, Biteks ve Bilici Tarım gibi yaklaşık 10 şirketle sektörde adını duyan şirketin yakın zamanda halka arzını açıklayacak.

Bilici Group Finans Grup Başkanı Tamer Bilici, holdingleşme ile daha da profesyonelleşeceklerini söyledi. Bilici, "Ailemizdeki gençlerimiz yetişti. Hepsi yurtdışında eğitimini alıp Türkiye'ye döndü. Gençlerimize iş alanı açıyoruz. Profesyonelleşmeyen aile şirketlerinin 3. nesilde yüzde 3'ü ancak kalıyor. Bu gerçeği de görerek bizi bir arada tutan ailevi değerlerimizle Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Ali Bilici başkanlığında bütün şirketlerimizi birleştirmeyi amaçlıyoruz." şeklinde konuştu. Şirketlerinde bin 260 kişi çalıştığını vurgulayan Bilici, "Kriz döneminde bile Osmaniye'ye yatırım yaparak 360 kişiye iş imkanı sağladık. Osmaniye'ye yeni bir ek yatırım daha yapmayı planlıyoruz." ifadesini kullandı.

Devamlı büyüyen bir aile şirketi olduklarına dikkat çeken Tamer Bilici, "Adana'ya yabancı bir ortakla 5 yıldızlı bir otel yapıyoruz. Maalesef şehrin merkezine yapılacak otele her türlü sıkıntıyı çıkarıyorlar. 20 milyon Euro değerinde bir yatırım olacak. Otel yatırımı cazip olan bir yatırım değil ancak Adana'nın ihtiyacı olan bir yatırım. Hidro Elektrik Santralleri (HES) projemiz var. Malatya ve Kahramanmaraş'ta 3 ortakla yapacağız. Ceyhan'a da liman ve lojistik depo yapımı konusunda çalışıyoruz. Ayrıca hayvancılık sektörüne de giriyoruz. Ceyhan'da bin büyükbaş hayvanın bulunacağı bir çiftlik oluşturuyoruz." dedi.

PAMUKLU KUMAŞA TALEPLER ARTTI

EK YATIRIMLAR YAPACAĞIZ

Dokumada pamuklu kumaşa talep arttığını vurgulayan Bilici, "Pamuklu kumaşa ciddi talepler var. Amerika başta olmak üzere Avrupa ülkeleri bu kumaştan talep ediyor. Adana'da 2 bin dönüm pamuk ektik. 1991 yılından beri ekmemiştik. Öngörümüz sayesinde bu yıl pamuk da değerlendi verim de çok güzel. Pamuk ekonomiye katkısı çok fazla olan bir ürün." dedi. Tekstilin yükselen değer olduğunu vurgulayan Tamer Bilici, "Tekstil sanayinin çimentosu. Son günlerde talep oldukça arttı. Siparişlerden bunu anlıyoruz. Ayrıca bankaların yüksek oranda kredi açması tekstilciye olan güveni de ortaya koyuyor. Türkiye'de şu an tekstilde 500 bin iğ iplik yatırımı var. Türkiye'de tekstil makinaları çok yeni. Tek sıkıntımız kurların düşük seyretmesi." diye konuştu.