Автор
Kobiden
Опубликовано
5 сент. 2012 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Bolparsan, 2013’te üretim alanını genişletecek

Автор
Kobiden
Опубликовано
5 сент. 2012 г.


Bolu Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) metal ve tekstil alanında faaliyet gösteren Bolparsan’ın Genel Müdürü Nazmi Uysal, son aylardaki durgunluğa rağmen 2013 için yeni yatırımlar planladıklarını söyledi.

Üretim alanını genişleteceklerini aktaran Uysal, mevcut fabrikada yatırıma bağlı olarak tezgah sayısının da artırılacağını kaydetti. Uysal, bu sene sonuna kadar inşaatı tamamlamayı, 2013’te de makine ve halen 220 olan istihdam sayısını artırmayı planladıklarını dile getirdi.

Metal ve tekstil alanında üretimleri ile sektördeki ünlü markalara hizmet verdiklerini söyleyen Nazmi Uysal, “Biri metal, diğeri brede tekstil ve alt kalemi olmak üzere iki tane sektörümüz var. Metalde daha çok sac şekillendirme, kalıp imalatı kalıpları, ağırlıklı sac metalleri kesme, delme, biçiminde üretimlerimiz mevcut. Bunun yanında bunları üretebilmek için kalıp imalatı yapıyoruz. Kalıpları kendimiz dizayn ediyoruz, tasarlıyoruz. Her parçasını üreterek kalıp haline getiriyoruz ve firmalara da bu şekilde hizmet vermiş oluyoruz. Diğer sektörümüz brede tekstil kısmında, tül perdelere işlemler yapıyoruz. Yedi adet makine var. Sektörde bilinen markalara hizmet veriyoruz” diye konuştu.

‘Sıkıntı var ama yeni yatırımlar da yapacağız’

Sektörde 1983’ten beri olduklarını ve yurtiçine yönelik hizmet verdiklerini kaydeden Uysal, son aylardaki durgunluğa rağmen 2013 için yeni yatırım planlarının olduğunu kaydederek, “2011 olumlu bir seneydi. Beklentilerin üzerinde bir performans gösterdik. 2012’de planladığımız hedefin biraz altındayız. Her geçen ay sıkıntı artıyor. Bunun nedenlerini kredi faizlerinin yüksek olması, inşaat sektörünün durgun olması şeklinde sıralayabiliriz. Bizim işimiz inşaat- evle alakalı. Kışın uzun sürmesinin çok büyük etkisi oldu. Önümüzdeki altı ay kritik önem arz ediyor. Mevsimin ciddi etkisi var” açıklamasını yaptı.
Önümüzdeki 5 ila 10 senenin genel anlamda olumlu olacağını düşündüklerini ifade eden Nazmi Uysal, yeni yatırım planları olduğunu söyledi. Uysal, şunları söyledi: “Üretim alanını genişleteceğiz. Mevcut fabrikada yatırıma bağlı tezgah sayısı da artacak. Bu sene sonuna kadar inşaat kısmını bitirecek, 2013’te makine ve istihdam sayısını artıracağız.”

‘Eleman sıkıntısı artabilir’

“Eskiden sanayicilerin ‘kalifiye eleman’ sıkıntısından bahsettiklerini, artık kalifiyesini attık eleman yok” diyen Uysal, Türkiye genelinde bu sıkıntının yaşandığını kaydetti. Türkiye’nin bu kalkınma hızıyla devam etmesi halinde 4-5 sene sonra ciddi bir eleman sıkıntısı olacağını savunan Uysal, “Yurtdışından eleman almadan çözemeyebiliriz. İş gereği bir çok yere gidiyoruz, irtibat halindeyiz. Büyük şehirlerde de durum bu şekilde.

İşsizlik verilerinde sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Yüzde 10’lar mertebesinde eleman sıkıntısı varsa bu kadar sıkıntı olmaması gerek. Büyük firmalarda da sıkıntılar var bazı yerlerde bu durum had safhalarda” ifadesini kullandı.