Опубликовано
22 апр. 2014 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Brüksel menşe etiketlemesi kararını aldı

Опубликовано
22 апр. 2014 г.

Avrupa Parlamentosu 15 Nisan’da tüketim ürünlerine yönelik olarak menşe etiketlemesi lehine karar aldı. İzlenebilirliğe doğru atılan bu adım, artık Üye ülkeler arasında anlaşmaya varılmasının ardından, sonraki Parlamento tarafından verilecek onayı bekliyor. Metnin son hali 2015'ten önce onaylanmayacak.


Avrupa Parlamentosu - AFP



Süreç yalnızca Made in Europe ürünleriyle sınırlı kalmayacak ve Avrupa Birliği sahasından geçen tüm mallara etiketleme zorunluluğu getirecek. Komisyon açıklamasında “Tüketicinin daha iyi korunması sağlanacak ve sorumlu kurumlar ürünleri güvenlik veya çevre koruması anlamında Avrupa Birliği kurallarına uymayan üreticilerin kanunsuz uygulamalarının sonuçlarından etkilenmeyeceği için rekabet daha adil koşullar altında gerçekleşecek” ifadesini kullandı.

Metnin son halinin beş temel değişiklik getirmesi bekleniyor: Sorumluluklara yönelik daha iyi bir tanımlama ve düzenlemelerde uyumluluk sağlanması, ülkeler arasında uyumlu denetleme kuralları düzenlenmesi, güvenlik sorunu karşısında daha hızlı karşılık verilmesi, yasa dışı rekabete ve sahteciliğe karşı daha iyi koordinasyon sağlanması ve yetkililerin uyarılması ile ilgili prosedürlerin basitleştirilmesi.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Sanayi ve Girişimcilikten Sorumlu Komiser Antonio Tajani “Kamu menfaatine zarar veren ve ticari koşulları dengesiz hale getiren zayıf noktalardan korunmak için Birliğin tamamı dahilinde Pazar denetimini uyumlu hale getirmemiz gerekiyor”. “Konsey’in de alınması gereken bu önlemleri onaylayacağını umuyoruz” diye açıklıyor.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.