Автор
Kobiden
Опубликовано
9 окт. 2013 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Bükücü Tekstil, üretim tesisini büyütmeyi planlıyor

Автор
Kobiden
Опубликовано
9 окт. 2013 г.



İSTANBUL - Giza markasıyla polipropilen, akrilik ve polyester makine halısı üretimi yapan Bükücü Tekstil firma sahibi Erkan Bükücü, üretim kapasitesini artırmak ve yeni pazarlara girmek amacıyla üretim tesisini büyüterek makine parkını genişletmeyi planladıklarını söyledi. Bükücü, ayrıca ürün geliştirmeye yönelik çalışmalara da ağırlık vereceklerini ifade etti.

Üretimlerinde ISO 9001-2008 kalite belgesine sahip olduklarının altını çizen Erkan Bükücü, “1987 yılında kurulan firmamızın yıllık 3 milyon 500 bin metrekare halı üretimimiz var. Üretim kapasitesini artırmak ve yeni pazarlara yönelmek için gereken yatırımları yapacağız. Giza Halı’yı uluslararası tanınır ve güvenilir bir marka haline getirmek istiyoruz” dedi.   

“Ekonomik ürünler ön planda”

Yeni dönemde ekonomik ürünlerin ön plana çıktığı görüşünü dile getiren Bükücü, “Kaliteli halı nasıl olmalıdır?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Halının fiyatını belirleyen en önemli unsurlardan bir tanesi olan ‘hav ağırlığı’, metrekareye düşen elyafın / ipliğin ağırlığı ile ölçülür. Elyafın / ipliğin sıklığı direkt olarak halının kalıcılığını ve performansını etkiler. Hav ağırlığı fazla olan halı daha dayanıklıdır ve daha pahalıdır. Elyaf, iplik halının temel malzemesidir. Kullanılan ipliğin cinsi ve halının yapım şekli, bir halının kalitesini belirleyen en önemli özelliklerdendir. Bireysel tüketici açısından genel hatları ile halı seçiminde elyaf-ipliğin önemi, aşınma-yıpranma, lekelenme, statik elektrik taşıma, renk alternatifliliği gibi birçok unsurların göz önüne alınmasında ortaya çıkmaktadır.”

Sektörde yaşanan sorunlara da değinen Erkan Bükücü, “Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik sorunlar, petrol fiyatlarının artışı, ihracat tahsilatlarında yaşanan sıkıntılar en büyük problemlerimiz” dedi. Bükücü, çözüm önerilerini, “Yaşanan ekonomik krizler bir çok ülkeyi etkilediği gibi bizi de derinden etkilemektedir. Bu noktada yapılması gereken, ülke içinde ticari unsur taşıyan üretim akışını devam ettirmek, istihdamı desteklemek, maliyeti en aza indirme konusunda Ar-Ge çalışmaları yapmak, ihracat alanına olabildiğince yatırım yapmak, ticarette hem üretim hem de ödeme konusunda her iki tarafı koruyan anlaşmalar yapmak, bankaların bu konuda teşviki artırması, yabancı sermayelerin ülkemizde üreticiyi destekler alanda kullanılması” şeklinde sıraladı.