Автор
Kobiden
Опубликовано
12 февр. 2014 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

CERM’in gözü Almanya’da

Автор
Kobiden
Опубликовано
12 февр. 2014 г.


Esra ÖZARFAT


BURSA - Üretimlerini çeşitlendiren CERM Tekstil, ihracat hedefindeki Avrupa ülkelerini mercek altına aldı. CERM Tekstil’in öncelikli hedefi Almanya pazarında tanınmış bir marka olmak.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (DOSAB) 3 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip tesisinde döşemelik kumaş ve ev tekstili sektörüne yönelik üretim yapan CERM Tekstil, Almanya üzerinden Avrupa pazarına açılarak marka bilinilirliğini artırmayı hedefliyor. CERM Tekstil’in üniversiteden yeni mezun iki genç girişimci tarafından 2003’te kurulduğunu anımsatan CERM Tekstil Genel Koordinatörü Edip İnanır, transfer, dijital baskı, nakış ve laminasyon alanında üretim yaptıklarını belirtti. Ağırlıklı olarak ev tekstili ve mobilya sektörüne çalıştıklarını söyleyen İnanır, 2012 yılında yaptıkları 2 milyon TL’lik yatırımla dijital baskı ve laminasyon alanında ihtisaslaşma yoluna gittiklerini vurguladı. “Fotoğraf da dahil müşterilerimizin talep ettiği tüm desenleri kumaş üzerine baskı yapma kabiliyetimizi bu yatırımla yükselttik” açıklamasını yapan İnanır, 10 yıl içinde 4 kişi olan kadrolarını 50 kişiye yükselttiklerini belirtti.

Ayda 150– 200 bin metre kumaş baskısı yapabilme kapasitesine sahip olduklarını aktaran İnanır, iç pazarda ise 1000 noktaya doğrudan ulaşarak ürün sattıklarını belirtti. İnanır, “Hedefimiz markamızı daha da ileri noktalara taşımak. İç pazarda perakende ağımızı güçlendirmek istiyoruz. Ülke genelinde pek çok yerde markamız biliniyor. Dokumacılara kartelalarımızı gönderiyoruz. Kartelalar üzerinden sipariş alıp ürünü adrese teslim ediyoruz. Bu sayıyı gelecek yıl 2 bine yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ev tekstili alanında dünya genelinde yapılan fuarlarda katılımcı ve ziyaretçi olarak yer aldıklarını dile getiren İnanır, üretimin yüzde 50’sini ihraç ettiklerini belirtti. İnanır, “Özellikle Almanya’daki Heimtextile fuarında katılımcı olarak yer alıyoruz. İhracatta hedefimiz tüm Avrupa ülkeleri. Özellikle de Almanya bizim için çok önemli bir pazar. Avrupa’nın yanı sıra ihracat pazarlarımızı çeşitlendirmek adına Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türk Cumhuriyetleri ile de ihracat bağlantıları kuruyoruz. Özellikle son aylarda Libya’ya ihracatımız arttı” diye konuştu.