Автор
Kobiden
Опубликовано
24 окт. 2012 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Çalık Denim, verimini artırmak için 22 milyon $’lık yatırım yapacak

Автор
Kobiden
Опубликовано
24 окт. 2012 г.


Türkiye’de en çok kumaş ihracatı yapan firmalardan biri olduklarını ifade eden Çalık Denim Genel Müdürü Önder Öksüz, “Yüksek üretim kapasitesine ve geniş bir makine parkına sahibiz. Kalite ve verimliliğimizi artırmak için 2013 yılına kadar da 22 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Çalık Denim’in 1987 yılında Malatya’da 111 milyon dolarlık yatırımla kurulduğunu anlatan Öksüz, firmalarının denim kumaştan konfeksiyona, ham pamuk ticaretinden kaliteli iplik üretimine kadar sektörünün en güvenilir markaları arasında yer aldığını söyledi. Firmalarının Malatya’da bulunan 364 bin metrekarelik alanda, bin 500 kişi ve 284 adet tezgahla; nitelikli, kaliteli ve çevre dostu üretim gerçekleştirdiğini aktaran Öksüz, “Rekabetin her geçen gün arttığı tekstil sektöründe, ürün ve koleksiyon bazında dünya trendlerini yakından takip ediyoruz. Prestijli markalarla çalışmalarını sürdüren şirketimizin, Treviso/İtalya, New York/Amerika Birleşik Devletleri ve Hong Kong/Çin’de ofisleri bulunuyor” diye konuştu. Her geçen gün gelişen teknolojiyi ve nano teknolojik çalışmaları yakından takip ettiklerini ileten Öksüz, firmalarının bu gelişmeleri kendi üretimine adapte ederek, ürün kalitesini yükselttiğini söyledi.

“Projelerimiz TÜBİTAK-TEYDEB’den destekli”

Yıllık 36 milyon metre kumaş üretimi gerçekleştirdiklerini aktaran Öksüz, bu üretimin yüzde 80’nin denim, yüzde 20’sinin gabardin kumaş olduğunu ifade etti. Öksüz, ürettikleri ürünlerle İtalya, İspanya, Portekiz, Fransa, İngiltere, Almanya, Belçika, Hollanda, ABD, Kolombiya, Çin, Tunus ve Fas gibi ülkelere hizmet verdiklerini belirtti. Diğer taraftan Recycle elyafın kumaşta değerlendirilmesi ile ilgili Avrupa Birliği kapsamında vakıf şirketi olarak çalışan Kuyichi firması ve Gstar markası ile çalışmalar gerçekleştirdikleri bilgisini veren Öksüz, Ar-Ge projelerine ağırlık verdiklerini ve bu kapsamda kendi Ar-Ge merkezlerini kurduklarını söyledi. Öksüz, Çalık Denim’in Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) -Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen 16 tamamlanmış, iki adet süreci devam eden ve bunun yanı sıra hazırlık aşamasında olan pek çok projesi bulunduğunu dile getirdi.