Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
25 янв. 2017 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Carven’in Yeni Kreatif Direktörü Serge Ruffieux

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
25 янв. 2017 г.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Bluebell Group tarafından satın alınan Parisli moda evi Carven kadın koleksiyonlarının (hazır giyim, aksesuar ve ayakkabı) başına kreatif direktör olarak Serge Ruffieux’yü getirdi. İtalya/İsviçreli stilist Alexis Martial ve Adrien Caillaudaud ikilisinin yerine göreve geldi. 1945 yılında kurulmuş olan moda evi geçtiğimiz Ekim ayında ayrılarak, erkek koleksiyonlarını askıya almıştı.


Serge Ruffieux Cenevre merkezli Haute Ecole d’Art et de Design (Sanat ve Tasarım Yüksek Okulu) mezunu - Carven


Ruffieux görevine 1 Şubat tarihinde başlayacak ve ilk koleksiyonunu 2018 Cruise koleksiyonu için lanse edecek.

Lucie Meier ile ortak olarak çalışacak olan Ruffieux, 2015 ve 2016 döneminde Raf Simons’un ayrılmasının ardından Maria Grazia Chiuri’nin gelişine kadar olan sürede Dior moda evinin kreatif direktörlüğünü üstlendi. 43 yaşındaki tasarımcı daha önce Sonia Rykiel’in sağ kolu olarak çalışmıştı.

Carven’in CEO’su Sophie de Rougemont yaptığı açıklamada Serge Ruffieux’nün bünyelerine katılmasının büyük bir mutluluk olduğunu, modernlik algısının, dikim tekniklerindeki uzmanlığının, Paris şıklığı ve sade zarafetin simgesi olan Carven’in efsanevi geçmişi ile tam bir uyum içerisinde olduğunu ifade etti.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.