Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
10 мая 2017 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Cavalli’nin Yeni Kreatif Direktörü : Paul Surridge

Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
10 мая 2017 г.

İtalyan moda evi Roberto Cavalli tasarımcı Paul Surridge’i yeni kreatif direktörü olarak Paul Surridge’i atadı.



Floransa merkezli grup 2015 yılında İtalyan özel sermaye şirketi Clessidra tarafından satın alınmasından beri bir geçiş dönemi yaşıyor ve şimdi markayı ünlü isimler arasında popüler olacak bir şekilde yeniden lanse etmeyi planlıyor.

Daha önce Calvin Klein, Burberry ve Jil Sander bünyesinde çalışmış olan Surridge, grubun tüm koleksiyonlarını yönetecek ve ilk sezonunu (2018 ilkbahar-yaz koleksiyonu) Eylül 2017’de Milano’da tanıtacak.

Yedi ay önce personelde azaltmaya giderek ve bazı mağazaları kapatarak grupta yoğun bir yeniden yapılanmaya giden markanın CEO’su Gian Giacomo Ferraris, Surridge’in marka için “hırslı geliştirme planları”nın bir parçası olduğunu ifade ediyor.

Londra’nın ünlü moda enstitüsü Central Saint Martins’ten mezun olan Surridge en son olarak İtalyan lüks moda evi Zegna’nın koleksiyonlarından birini yönetti ve İsveçli moda evi Ace Studios’un kreatif danışmanlığını yaptı.

Cavalli’nin bir önceki kreatif direktörü Norveçli Peter Dundas Ekim ayında sadece üç sezonluk birlikteliğin ardından ayrılmıştı.

Şirket gelirinin geçtiğimiz yıl yüzde 13,6 düşmesinin ardından 2018 yılında karlılığa geri dönmeyi hedefliyor.


 

© Thomson Reuters 2024 Все права защищены.