Опубликовано
14 дек. 2011 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Cemil İpekçi seri üretime geçiyor

Опубликовано
14 дек. 2011 г.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde atölye kuran modacı Cemil İpekçi, seri üretime geçmek için imalathane açacak. Bodrum protokolünü atölyesinde ağırlayan İpekçi, amacının Bodrumlu kadınların da yararlanacağı Bodrum'a özel giyeceklerle seri üretim yapmak olduğunu söyledi.

CEMİL İPEKÇİ
Cemil İpekçi'nin Bodrum Tasarım Atölyesi açılışı


Yılın büyük bölümünü Bodrum'da geçiren ve 4 ay önce Kumbahçe Mahallesi Sanat Okulu Caddesi'nde moda atölyesi açan Cemil İpekçi, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Bodrum Garnizon Komutanı Albay Ahmet Şevki Ulugün ile eşleri ve Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon'u ağırladı. İpekçi, Bodrumlu kadınların da çalıştığı atölyede Bodrum'a özgü yazlık ve kışlık kıyafetler ürettiklerini belirtti. İpekçi, Bodrumlu kadınlara ek gelir sağlayan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İpekçi, 2012'nin başlarında seri üretime geçmek için imalathane kurma hazırlıkları başlattığını söyledi. İpekçi, "Özellikle üreteceğimiz gelinlikler ve Bodrum'a özgü giysilere şimdiden büyük rağbet var. Atölyede eğitim gören kadınlarımız da imalathanede çalışarak kendilerine ek gelir sağlama fırsatı bulacak. Bodrum Belediyesi ile ortak yaptığımız bu çalışmada turizm sezonunda açacağımız satış noktalarında imalathanede üretilen giysileri ve gelinlikleri satışa sunacağız" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Cemil İpekçi'nin önce bir atölye ardından da imalathane açarak Bodrumlu kadınlara verdiği destekten dolayı mutlu olduğunu belirtti. Kocadon, "Kış aylarının önemli bir bölümünü Bodrumlu kadınlarımıza ayıran, onlara iyi bir meslek kazandırmak için hiçbir fedakarlıktan kaçmayan sanatçımıza biz de her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz. Amacımız Bodrum'un ve ülkemizin değerlerini ve sanatçılarını korumak, el emeği göz nuru ürünlerimizin dünyanın dört bir yanına dağılımını sağlamak" diye konuştu.

DHA - Yaşar ANTER

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.