Опубликовано
27 июл. 2011 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Demirtaş; İEU Dünya Üniversitesi olacak

Опубликовано
27 июл. 2011 г.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, üniversite adayı gençlerin İEÜ'yü tercih etmeleri için pekçok nedeni bulunduğunu söyledi. İEÜ'yü tercih edenlerin pişman olmadığı gibi, tercih edeceklerin de pişman olmayacağını belirtip üniversitenin ayrıcalıklarını belirten Demirtaş, "Hedefimiz dünya Üniversitesi olmak. Türkiye'yi dünya ülkesi, dünyayı hedef gören öğrencileri yetiştirmeliyiz" dedi.





Demirtaş, 2011-2012 öğretim yılı üniversite tercih dönemi ile ilgili Rektör Prof. Dr. Attila Sezgin ile birlikte üniversitede basın toplantısı düzenledi. Demirtaş, bu dönemde üniversitelerin tanıtım atağına geçtiğini, devlet üniversitelerinin bile gazete reklamlarıyla kendilerini tanıtmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Gençlerin neden İEÜ'yi seçmeleri gerektiğini ilanlarla duyurduklarını, kuruluşlarının 10'uncu yılında artık kendilerini çok fazla anlatmalarına gerek olmadığını belirten Demirtaş, "Verdiğimiz eğitim ve mezunlarımızla kendimizi ispat etmiş durumdayız. Bu toplantıyla ne yaptığımızı, neler yapacağımızı anlatmak istiyoruz. Kendine güvenen, girişimci gençler yetiştiriyoruz. Programlarımız bize özgü, taklit değil. moda tasarım, lojistik gibi bölümler ilk olarak üniversitemizin açtığı bölümler. Takip edilerek örnek alınan bir üniversiteyiz. Gelecek yılda açacağımız yeni bölümler var ama bunları şimdi kamuoyuyla paylaşamıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'deki vakıf üniversiteleri arasında bir yere gelme gibi bir hedeflerinin olmadığını, dünya üniversitesi olmak istediklerini kayldeden Demirtaş, Nobel'i hedef alan, çalışan öğretim üyeleri istediklerini, bu hedefe önlerine kayarken her türlü bilimsel çalışmalarını da sonuna kadar desteklediklerini sözlerine ekledi. Geçen yıl başlatılan ve 6 öğrencinin aldığı EXPO bursunu 2020 için bir adım daha ileriye taşıdıklarını söyledi. 157 ülkenin temsilcilerine ve büyükelçilerine yazı göndererek birer öğrencilerine tam burs vereceklerini bildirdiklerini kaydetti.

Demirtaş, İzmir ekonomi Üniversitesi'nin eğitimde pilot üniversite olduğunu vurgularken, İskoç Mesleki Yeterlilikler Kurumu ile ortaklaşa yürüttükleri 3 farklı uluslararası ortak önlisans programına bu yıl öğrencilerin yüzde 50 burslu alınacağını belirtip, "2 yıllık bu programlardan mezun olacak öğrencilerimiz hem İngiltere, hem de Avrupa Birliği ülkelerinde geçerliliği olan diplomaya sahip olacaklar" dedi.

Rektör Sezgin de İEÜ'nün 'uluslararasılaşma' yolunda geldikleri noktayı ve hedfelerini anlattı. Sezgin, Türkiye'de Avrupa Komisyonu tarafından verilen Diploma Eki Etiketi'ne sahip 3 vakıf üniversitesinden biri olduklarını hatırlatarak şöyle devam etti:

"Eğitim kalitemiz, Avrupa Komisyonu tarafından da tescil edildi. Öğrencilerimiz bu diploma ile Avrupa'nın tüm ülkelerinde, istedikleri üniversite yüksek lisans ve doktora yapıp, çalışma imkanına kavuştu. Diğer yandan bütün üniversiteler için çok önemli olan Bologna sürecinde pilot üniversite seçildik. Diğer vakıf üniversitelerine bu süreçte yol göstereceğiz. Stratejik planımızda da belirlediğimiz gibi öğrenci odaklı eğitim anlayışımızla, uluslararası arenada da önemli bir noktadayız. Hedefimiz eğitimde farklılık yaratmak. Bunun için çalışıyoruz."

Sezgin, 2011-2012 öğretim öğretim yılında bin 605 lisans ve ön lisans kontenjanı olduğunu, 192 öğrenciye tam burs, 301 öğrenciye ise yüzde 50 burs verileceğini açıkladı. Toplantı sonrasında Başkan Demirtaş ile Rektör Sezgin, öğretim üyeleriyle birlikte Konferans Salonu'nda üniversite tercihi yapacak öğrenci adaylarına bilgi verdi.

DHA - Nesrin COŞKUN

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.