Опубликовано
5 янв. 2011 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Deri Sektörü İDF'de Buluşuyor

Опубликовано
5 янв. 2011 г.

2010 yılını 3.3 milyar dolar ihracat rakamıyla kapatan deri sektörü, 18-20 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek 5. İstanbul Deri Fuarı’nda buluşuyor.




Türkiye’nin 100 milyar doları aşan toplam ihracatında önemli rol oynayan deri sektörü, 2010 yılında gerçekleştirdiği 3.3 milyar dolar ihracatla son 5 yılın en yüksek ihracat rakamına ulaştı. 2010 yılını bir önceki yıla oranla çok daha başarılı geçiren sektör, 2011 yılında beyannameli ihracatta yüzde 10’luk bir artış gerçekleştirmeyi hedefliyor.

2010 yılının son çeyreğinde yakalanan ivmeyle yükselişe geçen sektör, TÜYAP’ta düzenlenecek 5.İstanbul Deri Fuarı’nda Türkiye’den tedarik sağlayan yabancı satın alma gruplarını bir araya getirecek. Türk deri, kürk ve süet ürünlerinin üretim kalitesinin ve tasarım gücünün sergileneceği fuar, Türk deri ve deri mamulleri üreticileri için uluslararası bir pazarlama platformu olma özelliği taşıyor.

Üretim ve tasarım kalitesiyle dünyanın en önemli deri üreticilerinden biri olan Türk deri sektörü, tasarımlarıyla öne çıkan İtalya’nın zirvedeki yerini zorluyor. Türkiye’nin Avrupa ülkelerine yaptığı deri ve deri mamulleri ihracatı geçtiğimiz yıllara göre yüzde 20 ve 30 oranlarında artış gözleniyor. Tasarımda İtalya’yı yakalayan Türk deri sektörü, pazarlamadaki eksikliğini İstanbul Deri Fuarı’nın oluşturduğu uluslararası pazarlama platformuyla aşarak hedef kitlesine ulaşmayı hedefliyor.

Deri sektörünün 2011 yılı ihracat ve büyüme hedeflerini tutturmasında önemli rol oynayacak olan 5. İstanbul Deri Fuarı için TÜYAP, dünyanın en önemli fuarları ACLE All Chine Leather Exhibition Shanghai, Le Cuir a Paris ve Lineapelle Bologna’da yoğun tanıtım çalışmaları gerçekleştirdi. 28 bin metrekare kapalı alanda gerçekleşecek olan 5. İstanbul Deri Fuarı’na 21 ülkeden 186 firma ve firma temsilciliğinin katılması bekleniyor.

TÜYAP ve Artı F Organizasyon işbirliği ile organize edilen 5. İstanbul Deri Fuarı, Türkiye Deri Vakfı şemsiyesi altında, Türkiye Deri Konfeksiyoncular Derneği, Türkiye Deri Sanayicileri Derneği, Ege Bölgesi Deri Sanayicileri Derneği, Bursa Deri Sanayicileri Derneği, Çorlu Deri Sanayicileri Derneği, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçılar Birliği, KOSGEB, ile diğer deri derneklerinin ve sektör kurumlarının aktif desteğiyle 18- 20 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenleniyor.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.