Автор
Kobiden
Опубликовано
16 июл. 2010 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Dev markaların ipliğini Çorlulu Garanti veriyor

Автор
Kobiden
Опубликовано
16 июл. 2010 г.

ÇORLU - Garanti İplik, hazır giyim sektöründeki dev markalara iplik tedarik ediyor. Başta Versace, Armani, Zara, Diesel, Esprit gibi markaların ürünlerinde kullanılan iplikleri üreten Garanti İplik, Lacoste'un tek iplik tedarikçisi olarak Avrupa'da sektörlerinde lider konumunu sürdürüyor.
Dev moda markalarının ürünlerine iplik üreten bir Türk firması olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Garanti İplik Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Koç, "Tekstil sektöründe artan farklı talepleri karşılamak için 1995 yılında Garanti İplik'i Çorlu'da kurduk. Türkiye'de bir ilke imza attık ve yüzde 100 pamuk open-end melanj iplik üretimine başladık" ifadesini kullandı. Compact melanj ring iplik üretimiyle sektörde dikkat çektiklerini ifade eden Koç, Türkiye'deki melanj iplik üreten 10 fabrikadan biri olduklarını söyledi. Koç, yüzde 100 koton, boyalı olmasına karşın organik iplik ürettiklerini belirtti.

Yüzde 100 pamuk melanj, viskon, yün, ipek ve kaşmir karışımlarıyla yaptıkları üretimle büyüme kaydettiklerini ifade eden Koç, 2009 yılında Edip İplik'le yapmış oldukları know how anlaşmasıyla büyümelerinin yükselen bir trend izlediğini söyledi. 35 bin metrekare kapalı alanda üretim yaptıklarını kaydeden Koç, 40 bin iğlik 120/1'e kadar yıllık ortalama 6 bin ton melanj ipliği üretimi yapıyoruz" diye konuştu. Ürünlerinin yüzde 40'ını ihraç ettiklerini, yüzde 60'ını ise Türkiye'deki tekstil ihracatçılarına verdiklerini ifade eden Koç, ağırlıklı olarak İtalya, Fransa, Almanya, Portekiz, Bulgaristan, Yunanistan, Tunus gibi ülkelere ürün yolladıklarını belirtti.

Krizde personelini artırdı

2009 yılında 4 bin tonluk üretimlerinin olduğunu ifade eden Koç, "2009 yılındaki ürünlerimizin sadece 5 tonunda problem vardı. Bu da sektördeki başarımızı gösteriyor. Altı ay önce krizden oldukça etkilendik. Fakat şu anda, geçen seneye oranla iplik piyasasında canlanma var" dedi.

Firma olarak sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini kaydeden Koç, "Krizde birçok firma personel çıkartırken biz Edip İplik'le yaptığımız know-how anlaşmasının ardından 240 olan personel sayımızı 350'ye daha sonrada 380'e çıkarttık" şeklinde konuştu.

Büyümeye kilitlendiklerini kaydeden Koç, "Türkiye'deki en büyük sorun paranızın karşılığını alamamanızdır. Kaliteli hizmet verebilmenin yolu da insan kalitesinden geçiyor; insan kalitesini arttırmadığınız sürece, katma değer olmaz" dedi. Koç, yatırımlarının içinde personel yatırımlarının çok önemli yer tuttuğunu belirtti.