Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
13 июн. 2018 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Ebay Orta Doğu'da Noon.com İle İşbirliği Yapıyor

Автор
Reuters
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
13 июн. 2018 г.

Ebay Inc'in, Salı günü yapılan açıklamada, bu yılın ikinci yarısı itibariyle, Dubaili milyarder tarafından kurulan, göreli olarak yeni Orta Doğu e-ticaret şirketi üzerinden satacağı ifade edildi.


Noon.com'da sunulan kadın giyim seçeneklerinden bir parça - Noon.com


Ebay Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ve diğer yerlerdeki popüler ürünlerini Noon.com ve Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (UAE) müşterilere özel çevrimiçi mobil uygulaması üzerinden listeleme konusunda anlaştı.

Noon'un kurucusu Mohammed Abbar Ebay ile işbirliklerinin tamamen yeni bir alışveriş deneyimi dünyası açtığını ifade etti.

İki şirket aynı zamanda ortak pazarlama fırsatlarını keşfedecek ve teknik bilgi ve en iyi uygulamalarını da birbirleriyle paylaşmayı değerlendirecek.

İş ortaklığı ile ilişkili diğer ayrıntılar açıklanmadı ve noon sözcüsü olası finansal koşullar hakkında sorulan sorulara yönelik bir yorumda bulunmadı. Sözcü yaptığı açıklamada eBay'in sözleşme altında noon'dan bir hisse almadığını ifade etti.

Faaliyetine 2017 yılında başlayan Noon, Alabbar tarafından Suudi Arabistan devlet fonu, Kamu Yatırımı Fonu (PIF) ve diğer Körfez yatırımcılarının finansal desteğiyle lanse edildi.

Emirlik'in göze çarpan bir iş adamı olan Alabbar, dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'yı inşa eden, Emaar Properties'in genel başkanı olarak görev alıyor.

Orta Doğu'da e-ticaret potansiyel olarak oldukça yüksek kazanca sahip, bunun bir nedeni bölgenin genç ve teknoloji tutkunu popülasyonu olarak değerlendiriliyor. Ancak, yetersiz lojistik ve elektronik ödeme yöntemleri, önemli düzeyde bir tutunma sağlayamamasına neden oluyor.

Mart 2017 tarihinde Amazon.com Orta Doğulu çevrimiçi perakendeci Souq.com'u (Allabbar'ın Emaar şirketinin perakende biriminin teklifini aşarak) satın aldı.

Aynı yıl Mayıs ayında, perakende faaliyeti Emaar Malls Group, Orta Doğulu çevrimiçi moda satıcısı Namshi'nin %51 hissesini Global Fashion Group'tan 151 milyon USD'ye alma konusunda anlaştı.
 
 

© Thomson Reuters 2024 Все права защищены.