Автор
Kobiden
Опубликовано
19 июн. 2013 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Elteks, kapasitesini %10 artırmaya hazırlanıyor

Автор
Kobiden
Опубликовано
19 июн. 2013 г.



İSTANBUL - Sanayi tipi eldiven üretimi alanında faaliyet gösteren Elteks Tekstil, entegre bir tesis olmak için düğmeye bastı. Firma, yeni yatırım programı kapsamında 250 bin euro'luk makine grubu yatırımıyla kapasitesini yüzde 10 artırmayı planlıyor.
Başta otomotiv olmak üzere makine, kauçuk, inşaat, tarım, demir-çelik, madencilik ve kimya gibi sektörlere yönelik üretim yaptıklarını belirten Elteks İşletme Müdürü Sahir Erol, hammadde olarak aldıkları pamuğu işleyerek 6 ayrı bedende toplam 16 çeşit eldivene dönüştürdüklerini anlattı. 2012 yılında 2011'e oranla yüzde 15 büyüdüklerini kaydeden Erol, "Şu an tek vardiya halinde tam kapasite çalışıyoruz ve ayda 100 ila 150 bin çift eldiven üretimi gerçekleştiriyoruz. Ancak bu yıl içinde yatırımını planladığımız yaklaşık 250 bin euro'luk makine grubuyla kapasitemizde yüzde 10 artış sağlayacağız. Hedefimiz, entegre bir yapıya kavuşmak" dedi.
Ürettikleri eldivenlerin tamamının yüzde 100 pamuklu iplikten imal edildiğini ve nitril kauçuk ile kaplandığını dile getiren Erol, nitril kauçuk kaplamanın; eldivenin çalışma saatinin artmasını; ısıya, yırtılmaya, delinmeye ve yanmaya karşı daha dayanıklı olmasını; ve yağlardan, yanıcı gazlardan etkilenmemesini sağladığını anlattı. Güçlü bir Ar-Ge altyapısına sahip olduklarının altını çizen Erol, müşterilerin talepleri doğrultusunda özel üretim yaptıklarını ve değişik numaralarda herkesin eline uygun eldiven imal edebildiklerini vurguladı.
Yeni pazar arayışı sürüyor

1995 yılında CE sertifikası alarak ilk defa Avrupa ülkelerine yönelik başladıkları ihracat çalışmaları hakkında da bilgi veren Erol, üretimin yüzde 40'ını başta Almanya olmak üzere Yunanistan, İngiltere ve Azerbaycan'ında olduğu 10'u aşkın ülkeye ihraç ettiklerini dile getirdi. Yeni pazar arayışlarının ise sürdüğünün altını çizen Erol, bu doğrultuda sektör ile ilgili yurtdışı fuarlarına katıldıklarını kaydetti. Avrupa ülkelerinde pazarın giderek daraldığına da dikkati çeken Erol, son dönemde özellikle İtalya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri ile temas halinde olduklarını vurguladı. Ucuz fiyat politikası uygulayan Çin ve Pakistan nedeniyle bugüne kadar Ortadoğu pazarına ise yönelmediklerinin altını çizen Erol, "Uzun vadede Çin'de üretilen eldiveni yine orada satma şansımız olabilir. Bunu kalitemizle sağlayabileceğimiz inancındayız" dedi.