27
Вакансии
L'OREAL GROUP
Sales Executive (m/f)
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Key Account Manager
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie -Industrial Quality Engineer Bulgaria M/W - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Junior Key Account Manager
Permanent · SOFIA
BEIERSDORF
Brand Manager
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Multi-Brand Beauty Advisor, Sofia
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Bulgaria Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor
Permanent · SOFIA
H&M
Hiring Day Мол Парадайс, София, – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (The Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Mall Plovdiv)
Permanent · PLOVDIV
H&M
Sales Advisor (Mall Rousse)
Permanent · RUSE
H&M
Sales Advisor (Paradise Center)
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie - Ingénieur.e Qualité Industrielle H/F Site Bulgarie - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Marketing & Shopper Intern
Internship · SOFIA
H&M
Hiring Day Бургас – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · BURGAS
H&M
Sales Advisor
Permanent · STARA ZAGORA
MASSIMO DUTTI
Visual Merchandiser
Permanent · SOFIA
OYSHO
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
BERSHKA
Продавач-Консултант
Permanent · BURGAS
ZARA
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
STRADIVARIUS
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
Автор
Kobiden
Опубликовано
12 дек. 2012 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Eroğlu, Mısır'a 300 milyon dolar daha yatıracak

Автор
Kobiden
Опубликовано
12 дек. 2012 г.

Colin's markasının sahibi Eroğlu Holding, Mısır'da 300 milyon dolarlık yeni bir yatırım programı başladı. Ülkedeki ucuz işgücü avantajından yararlanmak amacıyla daha önce 150 milyon dolar yatırımla bir kumaş ve konfeksiyon fabrikası kuran şirket, yeni programla birlikte Mısır'daki yatırımlarını 450 milyon dolara, çalışan sayısını da bin 700'den 2014 itibariyle 10 bine çıkacak.




Eroğlu Holding'in kumaş, konfeksiyon ve perakende olmak üzere tekstilin üç alanında faaliyet gösterdiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, yurtiçinde ve yurtdışında yeni yatırımlarla büyümeye odaklandıklarını belirtti. Eroğlu, bünyesinde Colin's ve Loft gibi markaları barındıran şirketin bir yandan dünya çapındaki mağaza sayısını artırırken diğer yandan başta Mısır olmak üzere yurtdışında yeni üretim tesisleri açarak kapasitesini önemli oranda artıracağını aktardı.

Şu ana kadar Mısır'da gerçekleştirdikleri yatımla ülkenin en büyük yabancı yatırımcılarından biri haline geldiklerini vurgulayan Eroğlu, "Mısır'daki yatırım tutarımız 150 milyon dolara ulaştı. Ülkede yeni üretim merkezleri açmayı planlıyoruz. 300 milyon ek yatırım yapacağız ve sadece bu ülkedeki eleman sayımızı iki yıl içinde bin 700'lerden 10 binlere çıkaracağız" dedi. Üretimde ucuz iş  gücünün olduğu Mısır, Pakistan, Myanmar gibi ülkeleri tercih ettiklerini ifade eden Eroğlu, "Türkiye'de konfeksiyon anlamında sadece Aksaray'da da fabrikamız var. Burada 2 bin kişi çalıştırıyoruz.
Ancak Türkiye'de yeni bir yer açmayı düşünmüyoruz. Çünkü Mısır'da işçi maaşları 200 dolarken burada 800 dolar. Ayrıca enerjiye ödediğiniz miktarlarda da çok ciddi farklılıklar var" dedi.

Mağazalaşmada yeni pazarlara girecek

Rusya'da 252, Ukrayna'da 90, Kazakistan'da 30, Türkiye'de 180, toplamda dünya çapında 700 mağazaları olduğunu belirten Eroğlu, yeni mağazalar açmaya devam edeceklerini, Çin, Mısır ve Hisdistan'ın mağaza açmayı planladıkları ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Mağaza açmak konusunda Avrupa'da çok aktif olmayacaklarını kaydeden Eroğlu, şöyle dedi: "Avrupa'da varız ama Rusya kadar güçlü değiliz. Avrupa'da 10- 15 milyon dolar arası ciromuz varken Rusya'da 370 milyon dolar ciromuz var. Zaten Avrupa ile uğraşmaya gerek yok çünkü burada Avrupa markaları güçlü. Biz Çin, Mısır ve Hisdistan'ın yanı sıra Ortadoğu gibi daha önemli pazarlarda mağaza açmayı planlıyoruz. İhracatta Afrika hedef pazarlarımız arasında. Geleceğin pazarı Afrika ve biz Mısır'ı kapı yaparak mutlaka bu pazarda olacağız."

Gayrimenkulde yatırım stoku 3.5 milyar TL

Eroğlu Holding, tekstil dışında 2007'de gayrimenkul pazarına da girmişti. Yatırımlarını sürdürüyor. Bu sektörde çok aktif olduklarını ve sıra dışı projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Nurettin Eroğlu, şöyle konuştu: "Gayrimenkul'ün grup içindeki payı yüzde 40'lara ulaştı. Sektörün her alanında varız. Lojistik depolar, otel, ofis, AVMÖ Bunların hepsini yapıyoruz. Şu anda 14 projemiz var. Bunların 4'ü bitti. Bu alanda 3.5 milyar TL civarında yatırım stokumuz bulunuyor. Tekirdağ'da yaptığımız AVM'yi Hollandalılara sattık. Halkalı'da biri 800'lük biri 600'lük iki konut projesi yapıyoruz. Merter'de Vakko'nun arazisinde, tekstil ve inşaatı birleştirdiğimiz önemli bir proje yapıyoruz. Osmanbey, Merter ve Laleli'deki 120 iyi markayı oraya toplayacağımız, açık cadde sistemi olan bir proje. Şu anda yüzde 80'ini sattık. Ocakta açacağız. Burada iki de kule yapıyoruz. İsteyenin ev isteyenin ofis gibi kullanacağı daireler olacak. Burayı 55 milyon dolara almıştık. 90 milyon
dolar da yatırım yaptık. İzmir'in hareketlenmesini bekliyoruz. Gayrimenkul bence Türkiye'de önümüzdeki 20-30 yılın en önemli işi."