27
Вакансии
L'OREAL GROUP
Sales Executive (m/f)
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Key Account Manager
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie -Industrial Quality Engineer Bulgaria M/W - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Junior Key Account Manager
Permanent · SOFIA
BEIERSDORF
Brand Manager
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Multi-Brand Beauty Advisor, Sofia
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Bulgaria Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor
Permanent · SOFIA
H&M
Hiring Day Мол Парадайс, София, – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (The Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Mall Plovdiv)
Permanent · PLOVDIV
H&M
Sales Advisor (Mall Rousse)
Permanent · RUSE
H&M
Sales Advisor (Paradise Center)
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie - Ingénieur.e Qualité Industrielle H/F Site Bulgarie - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Marketing & Shopper Intern
Internship · SOFIA
H&M
Hiring Day Бургас – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · BURGAS
H&M
Sales Advisor
Permanent · STARA ZAGORA
MASSIMO DUTTI
Visual Merchandiser
Permanent · SOFIA
OYSHO
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
BERSHKA
Продавач-Консултант
Permanent · BURGAS
ZARA
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
STRADIVARIUS
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
Автор
Kobiden
Опубликовано
19 сент. 2013 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Flora Halı, kokulu halılarını tüketici beğenisine sundu

Автор
Kobiden
Опубликовано
19 сент. 2013 г.


 
İSTANBUL - Sentetik triko polipropilen, polyester ve PBT iplikleri üretimi gerçekleştiren Gürteks Grup, halı sektöründeki faaliyetlerini ise ‘Flora Halı’ markasıyla sürdürüyor. Tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sürekli Ar-Ge çalışmalarına devam eden Flora Halı, son olarak oluşturduğu ‘kokulu halı’ konseptini tüketicinin beğenisine sundu. 
 
Zamanlarının büyük bir bölümünü evde geçiren kişiler için, rahatlatıcı ve ferahlık verici bir ortam sağlama fikriyle kokulu halı üretimini gerçekleştirdiklerini kaydeden Gürteks Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özkaya, “Ev tekstili konusunda Türkiye’nin en önemli firmalarından olan Flora Halı, sektöre ‘kokulu halı’ konseptini kazandırarak bir ilke imza attı. Bu halıların üzerine basıldıkça halı içinde bulunan kapsüllerden okyanus ve bahar kokuları çevreye yayılıyor. Kokuların etkisi en az 2 yıl boyunca sürüyor” dedi. Tüketicilerin bu halıları uygun fiyatlara alabileceğini de kaydeden Özkaya, şunları söyledi: “Kokulu halı serisi, evlerde konforu artıracak, yaydığı ferahlatıcı koku sayesinde ise dinlendirici bir ortam oluşturacak. Bu seri ile birlikte bir ilke imza atıyoruz. Halıya farklı bir fonksiyon katarak esasen yeni bir talebe cevap veriyoruz. Bunun insanların halı alma alışkanlıklarına önemli etki edeceğini düşünüyoruz. Kokulara karar verirken bize ilham veren şey, kapalı ev ortamında bulunanların ferahlık verici, dinlendirici özelliğe sahip bir koku seçme fikri ve isteğiydi.”
 
Tüketicilerin gereksinimlerini karşılayabilmek için sürekli Ar-Ge çalışmaları yaptıklarının altını çizen Özkaya, aynı zamanda üretim sonrası hizmetlere kadar her noktada en üst seviyede kaliteyi hedeflediklerini ifade etti. Amaçlarının kısa vadede dünya markası olmak olduğunu da ifade eden Özkaya, grup olarak 2 bin 500 çalışanları olduğunun bilgisini verdi. Sahip oldukları teknoloji ve deneyimle bu yıl sonunda 100 Milyon TL ciro ve 35 ülkeye 25 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerine de işaret eden Özkaya, “Amacımız bir dünya markası olmak. Bunun için tüm imkanlara sahibiz” diye konuştu.
 
“İnovasyonla akrilik iplik ürettik” 
 
1970’den bugüne iplik sektöründe yer aldıklarını da hatırlatan Özkaya, grup olarak akrilik halı, sentetik triko polipropilen, polyester ve PBT iplik üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Dokuma tesislerinin yıllık 3 milyon metrekare banyo halısı, 5 milyon metrekare makine halısı üretme kapasitesine sahip olduğunu anlatan Özkaya, “Flora Halı, kendi dokuma üretimi için gereksinim duyduğu tüm iplik, hammadde girdilerini yine kendi bünyesinde üreten tek firma olma özelliği ile kısa zamanda sektörde kendisini çok farklı konumlandırdı” dedi.
Özkaya, yılların bilgi birikimini sektöre hizmet olarak kazandırma düşüncesiyle birlikte iplikte inovasyon yaparak, frize görünümlü, daha parlak ve daha yumuşak olan akrilik ipliği elde ettiklerini ve ‘Monaco’ adını verdikleri koleksiyonu da bu iplikle hayata geçirdiklerini kaydetti. Özkaya, şunları söyledi: “Sektörde muadili olmayan ürünlerimizle her zaman atılımlarımız devam edecek. Piyasaya hareket kazandıracak yeni ürün geliştirme ve sürekli kalitede iyileştirme yaparak, iç piyasada zaten mevcut bulunan bölge bayilerimizi daha etkin hale getirmek istiyoruz. Dış pazarda ise sektörün ezbere bildiği pazarları hedef almak yerine; sektörel fuarlara katılım, yurtdışı pazar araştırmaları ile daha az bilinen ya da bilinmedik pazarları hedef almaktayız.”