Автор
Kobiden
Опубликовано
9 окт. 2013 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Forza Jüt İplik, yıl sonunda ciroda yüzde 25 artış hedefinde

Автор
Kobiden
Опубликовано
9 окт. 2013 г.



İSTANBUL - Merkezi İstanbul’da bulunan, 2011 yılından itibaren ise Gaziantep 4’üncü Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) de faaliyetlerini sürdüren Forza Jüt İplik’in Genel Müdürü Halil Özcamus, şirket olarak 2013 yıl sonu hedeflerinin ciroda yüzde 25 artış olduğunu söyledi.

Özcamus, halı ve tekstil sektörünün hammadde ihtiyaçlarını karşılamak ve bu sektörlerin nihai ürünlerinin yurtdışına satışını gerçekleştirmek amacıyla kurulan Forza Jüt’ün, kısa sürede sektörde tanınırlığı olan bir firma haline geldiğini söyledi. Özcamus, makina halısı üretiminde kullanılan; farklı kalınlıklardaki jüt iplikleri, değişik tip ve kalınlıktaki textürize polyester ve pamuk-polyester karışımlı çözgü iplikleri, boyalı polyester hav iplikleri ve tekstil makinalarının, ithalat işlemlerine konu olan ana ürün gruplarını oluşturduğunu kaydetti. Özcamus, şöyle devam etti: “Bu ürün grupları ile ilgili olarak sektörde saygınlığını kanıtlamış yurtdışı ve yurtiçi tedarikçilerle, yetkili dağıtımcı olarak çalışmaktayız. Gelen talepler doğrultusunda kontratlı bağlantılar yapıyoruz. Bununla beraber müşterilerimizin acil ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına, ilgili ürün grupları Gaziantep’teki depomuzda sürekli bulundurulmaktadır. İhracata konu olan nihai ürün gruplarımız ise; makina halıları, banyo paspasları, konfeksiyon ürünleri, nonwoven kumaş, dokuma ve örgüde kullanılan tekstil ipliklerinden oluşmaktadır.”

Ring, open-end viskon ve melanj iplik üretimi, örgü kumaş üretimi, örgü kumaş boyama ve iplik boyama prosesleri konularında uzman bir firma olduklarını kaydeden Özcamus, “Kalite politikamızın temeli; Toplam Kalite Yönetimi' ne dayanmaktadır. Bu kapsamda tanımlanmış olan tüm faaliyetlerimiz düzenli olarak ölçülmekte, analiz edilmekte, kontrol edilmekte ve sürekli olarak iyileştirilip geliştirilmektedir” diye konuştu.

Gaziantep ofisinin; Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri ve Niğde ağırlıklı olarak çalıştığından bahseden Özcamus, 2012 yılında iç piyasa ve ihracat satışlarının beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini, 2013 yılında ciroda yüzde 25 artış hedefleri olduğunu kaydetti.

Jüt piyasasında en büyük problemin fiyat dalgalanmaları olduğunun altını çizen Halil Özcamus, şunları söyledi:

“Son dönemlerde yüksek devirli halı dokuma makinalarının devreye girmesi ile kaliteli jüt ipliği ihtiyacının önemi daha da arttı. Jüt ipliği konusunda bizim en büyük avantajımız ürünü devamlı olarak aynı tedarikçilerden almamız. Böyle olunca hem yükleme öncesi kalitenin kontrolü kolay oluyor hem de müşterilerimize sürekli tedarik konusunda sıkıntı yaşamıyoruz.”