Автор
AFP
Опубликовано
15 июл. 2015 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Fotoğrafçı Irving Penn retrospektif sergisi Ekim ayında Washington’da

Автор
AFP
Опубликовано
15 июл. 2015 г.

New York’ta organize edilecek bir diğer büyük serginin öncesinde, neredeyse 20 yıl sonra, Amerikalı fotoğrafçı Irving Penn’in ilk retrospektif sergisi Ekim ayında Washington’da kapılarını açacak.


"Irving Penn: Beyond Beauty" ("Irving Penn: Güzelliğin Ötesi") Sergisi kapılarını 23 ekim günü açacak ve 20 Mart 2016 tarihine kadar devam edecek. Sergide bazıları bugüne kadar hiç yayınlanmamış olan 146 adet fotoğraf sunulacak.

New Jersey doğumlu olan ve 2009 yılında 92 yaşındayken New York’ta hayata gözlerini yuman Irving Penn özellikle 1940 ve 1950’li yıllarda Vogue dergisi için çektiği moda fotoğraflarıyla tanınıyor.

Ancak serginin bunların yanı sıra nadir sokak sahneleri, ünlülerin portreleri, natürmort çalışmalar, “stüdyodan oldukça özel görüntüler” ve Fas’ta fotoğrafçının eşi Lisa Fonssagrives-Penn tarafından Super 8 ile çekilmiş bir aile filmini de içereceği ifade ediliyor.

Metropolitan Museum of Art geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada sanatçının doğumunun yüzüncü yılı için Nisan 2017 tarihinde kendi retrospektifini hazırlayacağını açıklamıştı.

Washington müzesi fotoğrafçının 1988 yılında özel olarak hazırladığı 60 adet fotoğrafı bünyesinde barındırıyor, 100 adet fotoğraf da Fondation Irving Penn’den getiriliyor.

Копирайт © 2024 AFP. Все права защищены. Любая информация даннного раздела защищена законом об интелектуальной собственности и не может быть скопирована, перепечатана, изменена, издана или использована в коммерческих целях.