27
Вакансии
L'OREAL GROUP
Sales Executive (m/f)
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Key Account Manager
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie -Industrial Quality Engineer Bulgaria M/W - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Junior Key Account Manager
Permanent · SOFIA
BEIERSDORF
Brand Manager
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Multi-Brand Beauty Advisor, Sofia
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Bulgaria Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor
Permanent · SOFIA
H&M
Hiring Day Мол Парадайс, София, – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (The Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Mall Plovdiv)
Permanent · PLOVDIV
H&M
Sales Advisor (Mall Rousse)
Permanent · RUSE
H&M
Sales Advisor (Paradise Center)
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie - Ingénieur.e Qualité Industrielle H/F Site Bulgarie - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Marketing & Shopper Intern
Internship · SOFIA
H&M
Hiring Day Бургас – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · BURGAS
H&M
Sales Advisor
Permanent · STARA ZAGORA
MASSIMO DUTTI
Visual Merchandiser
Permanent · SOFIA
OYSHO
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
BERSHKA
Продавач-Консултант
Permanent · BURGAS
ZARA
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
STRADIVARIUS
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
Автор
Zaman
Опубликовано
3 сент. 2010 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Fransa'daki L'oreal skandalı büyüyor

Автор
Zaman
Опубликовано
3 сент. 2010 г.

Kozmetik devi L'Oreal'in sahibi Liliane Bettancourt ile kızı arasındaki "servet kavgasıyla" başlayan ve ardından Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin seçim kampanyasının yasadışı finansmanı iddialarına kadar giden gelişmeler, Fransa'da siyasi gündemi belirlemeye devam ediyor.



Fransa Çalışma Bakanı Eric Woerth, karısını işe alması için ricada bulunduğu L'Oreal şirketi sahibi Liliane Bettencourt'un servetini yöneten Patrice de Maistre'e, "Legion d'honneur" nişanı verilmesi için talepte bulunduğunu bugün itiraf etti.

Fransız bakan, kendisinin iktidar partisine üye bir milletvekiliyken, dönemin İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy'ye, söz konusu kişiye bu nişanın verilmesi için mektup yazdığını kabul etti. Bakan, "Ben sadece bir milletvekili olarak bir talepte bulundum, burada hiçbir olağanüstü durum görmüyorum" dedi.

Hakkında vergi kaçırmak ve kara para aklamak suçlarından dava açılan Patrice de Maistre, daha önce polise verdiği ifadede, Fransız bakanın, karısını şirkette işe sokmak için ricada bulunduğunu söylemişti. Fransız bakanın eşi, L'Oreal skandalının büyümesiyle birlikte yüksek maaşlı işinden istifa etmişti.

Maistre'e 2007 yılında bu nişanın verilmesi kararlaştırılmış ve işadamı, "Legion d'honneur"ü 2008 yılında Eric Woerth'in elinden almıştı.

Aile içindeki "servet kavgasıyla" başlayan tartışmada, Fransa'nın en zengin kadını Liliane Betancourt'un vergi kaçırdığı ve buna bir dönem Bütçe Bakanlığı yapan, şu anda da Çalışma Bakanı olan Eric Woerth'in, karısı bu şirkette çalıştığı için göz yumduğu yolundaki iddialar Fransız kamuoyunun uzun süredir gündemine yer alıyor.

L'Oreal'in sahibinin eski muhasebecisi, patronunun 2007 yılında Sarkozy'nin seçim kampanyasına 150 bin avro nakit bağış yaptığını ve bu paranın iktidar partisinin "kasası" olarak bilinen Bakan Woerth'e teslim edildiğini iddia etmişti. Bakan, yaptığı açıklamayla bu iddiayı reddetmişti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı da bir açıklama yayımlayarak, iddianın asılsız olduğunu bildirmişti.

Sosyalist Parti temsilcileri, Woerth'ü, "bulunduğu mevkiyi kötüye kullanarak ailesine çıkar sağladığı" gerekçesiyle eleştirirken, Sarkozy'yi de bakanı korumakla suçluyor. Woerth'ün, Liliane Bettancourt'un vergi kaçakçılığına göz yumduğu iddia ediliyor.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran skandal, Bettancourt ile öz kızı Françoise Bettencourt-Meyers arasındaki servet davasında yayımlanan ses kayıtlarıyla ortaya çıkmıştı.

Françoise Bettencourt-Meyers, aylar önce annesinin bir milyar avro hibe ettiği fotoğrafçı François-Marie Banier hakkında dava açmıştı. Miras soruşturmasında Bettancourt'un servetini yöneten şirketin sahibi Patrice de Maistre'nin ses kaydı ortaya çıkınca, olay ülkede siyasi skandala dönüşmüştü.

Ses kayıtlarında Maistre, Çalışma Bakanı Eric Woerth'ün ricası üzerine karısı Florence'ın işe alındığını anlatıyor. Bakanın eşi Florence Woerth'ün işe girmesinden sonra, şirketin üç yıl boyunca yüksek miktarda vergi kaçırdığı ortaya çıkmıştı. Bettancourt'un İsviçre'deki 80 milyon avroluk hesabını gizleyerek vergi kaçırdığı belirlenmişti. Bettancourt'un ayrıca iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) bünyesinde çalışan kişilere bağış yaptığı yine ses kayıtlarında ortaya çıkmıştı.