Опубликовано
9 дек. 2015 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Gap satışları Kasım ayında %9 düşüş kaydetti

Опубликовано
9 дек. 2015 г.

Gap için son çeyrek kötü başladı. Amerikalı grubun satışları Kasım ayında %9 (sabit kurda %8) gerileme kaydederek 1,57 milyar Dolar’a düştü. Bir önceki yıl aynı dönemde grup %6’lık bir büyüme kaydetmişti. Bu kez ise Old Navy’nin cirosunda dahi önemli düzeyde bir düşüş görüldü.
 

Gap.com


Gap markası da satışlarında Kasım 2014 ile eşdeğer bir şekilde %4 gerileme gösterdi. Bana Republic için ise düşüş bir yıl önce kaydedilen %2 yükselişten uzaklaşarak, %19 olarak kaydedildi. Genellikle bir denge kurulmasına destek olan Old Navy bu kez %9’luk bir düşüş ortaya koydu (bir önceki yıl %18 yükseliş).

Gap Inc şirketinin finans müdürü Sabrina Simmons yaptığı açıklamada tatil sezonunun gelişiyle, ekiplerinin sağlam bir yürütme sistemine ve tüm markalarının müşterilerine tatmin edici bir deneyim sunmaya odaklandığını ifade etti.

Ocak ayı sonunda kapanan faaliyet döneminde, Gap Inc toplamda 14,5 milyar Euro satış ortaya koydu. %5'lik yükselişi ortaya koyan Old Navy oldu. Gap grubu Haziran ayında önümüzdeki yıllarda Kuzey Amerika'daki mağazalarının dörtte birini kapatmayı planladığını açıkladı. Bu mağazalardan 140'ı bu sene kapatılacak ve grubun genel merkezinde 250 pozisyona son verilmesine neden olacak.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.