27
Вакансии
L'OREAL GROUP
Sales Executive (m/f)
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Key Account Manager
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie -Industrial Quality Engineer Bulgaria M/W - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Junior Key Account Manager
Permanent · SOFIA
BEIERSDORF
Brand Manager
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Multi-Brand Beauty Advisor, Sofia
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Bulgaria Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor
Permanent · SOFIA
H&M
Hiring Day Мол Парадайс, София, – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (The Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Mall Plovdiv)
Permanent · PLOVDIV
H&M
Sales Advisor (Mall Rousse)
Permanent · RUSE
H&M
Sales Advisor (Paradise Center)
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie - Ingénieur.e Qualité Industrielle H/F Site Bulgarie - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Marketing & Shopper Intern
Internship · SOFIA
H&M
Hiring Day Бургас – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · BURGAS
H&M
Sales Advisor
Permanent · STARA ZAGORA
MASSIMO DUTTI
Visual Merchandiser
Permanent · SOFIA
OYSHO
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
BERSHKA
Продавач-Консултант
Permanent · BURGAS
ZARA
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
STRADIVARIUS
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
6 июн. 2018 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Gucci Cruise 2019 Alyscamps'i Aydınlattı

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
6 июн. 2018 г.

Moda evleri misafirlerini bir defile için benzersiz lokasyonlara götürebilir ama Gucci Çarşamba gecesi mezarlıkta sergilediği defilesiyle bir ilki gerçekleştirmiş oldu.


Gucci Cruise 2019 - Spring-Summer2018 - Cruise Collection - Paris - © PixelFormula



Milattan Sonra 4 tarihine ait Promenade Des Alyscamps'daki mezarlık Romalı vatandaşların bilinen ebedi istirahatgahlarından biriydi. Moda markası mekanı şovu ile aydınlattı. Gucci'nin kreatif direktörü Alessandro Michele'yi cüretinden dolayı suçlamak mümkün olamaz.

Günlerce süren yağmurun ardından, eski Roma kenti Arles'in merkezinde yer alan mezarlıkta yağmursuz bir gece yaşandı. Yaklaşık 500 metre ötede, Picasso'nun boğa güreşi izlemeye gittiği Roma Kolezyum'u yer alıyordu. Michele 200 metrelik toprak yol boyunca yanan bir geçit yerleştirmişti. Diğer tarafta ise gümüş rengi sıralarda, aralarında Elton John, Valeria Golino, Salma Hayek ve eşi, Gucci'nin sahibi ve Kering CEO'su François-Henri Pinault'nun da bulunduğu VIP misafirler, editörler ve blogger'lar yer alıyordu. Bir UNESCO dünya mirası sahası içerisinde dev bir ateş yakabilmek Gucci moda evinin gücünün bir göstergesiydi.

2015 yılında moda evinin başına geçtiğinden beri Michele modada aşırılıktan yana bir devrim gerçekleştirdi. Fırfırlı saten elbiseler içerisinde çılgın düşesler, zebra baskılı tozluklar ve pembe kısa çoraplar eşliğinde hipster'lar ve türkuaz çoraplar ve logo ayakkabılar üzerine giyilmiş İngiliz posta kutusu kırmızısı kaşmir manto ve bir camı beyaz diğeri siyah kontrast renkli güneş gözlükleri ile tamamlanmış bir takım ile defile inanılmazdı. Koleksiyon muhteşem renkler, motorcu tarzı ile çivili gümüş rengi görünümler, retro fütürist kayak après ski parçalar ile doluydu. Kering Eyewear geçtiğimiz yıl dört milyonun üzerinde satış gerçekleştirdi ve Gucci bunların %40'ını ortaya koydu. Marka finansal olarak da oldukça güçlü bir dönem geçirdi.

Chateau Marmont sweatshirt'ler, logo çantalar ve koyun yününden ceketler de sattı. André Balazs da defileye katılanlar arasındaydı. Balazs oldukça büyük ilgi gördü ve bu ilgiyi doğruladı.

Bir önceki gece Gucci Instagram hesabında bir video montajı gösterdi. Mezarlar, taştan aslanlar ve tanrıların başları, Jean Luc Godard'ın bir Parisli kadının hayatını anlattığı filmi "Vivre sa vie" den alıntılarla sunuldu. Ancak gerçek etkinlikte yapıyı görmek çok da mümkün değildi çünkü defile akşam 10'dan sonra karanlıkta başladı ve Romalı mezarlarının çevresinde kuru buzların buharları süzülüyordu.

Michele davetiyeleri defileden birkaç hafta önce göndermişti. Koleksiyon ise bir renk patlamasıydı.

Bu yanı zamanda Michele'nin Eski Dünya'da düzen kurma isteğinin de bir parçasıydı. Bir önceki yıl defilesini Parthenon'da yapmak istemiş ancak Floransa'da Palazzo Pitti'nin Palatine galerisi içinde sunum yapmıştı.  

2016 yılında, ise Cruise defilesini Westmister Abbey'de tanıtmıştı. 2015 yılında ise cruise New York'ta Chelsea'deki eski bir garajın içinde tanıtılmıştı.

Rhone Nehri üzerindeki son şehir olan Arles şehri zengin bir geçmişe sahip. İsa'dan önce 800 yılında kurulan şehir, daha sonra önemli bir liman haline geldi ve İsa'dan önce 123 yılında Romalılar ele geçirdi. Julius Sezar askerleri için Arles'ta bir koloni kurdu ve büyük Roma İmparatoru Frederick Barbarossa bu şehirde taç giydi. On yıl önce yakın bir yerde Rhone kıyısında Sezar'ın en eski büstü bulundu.  Şehrin önemi tarih içerisinde değişiklik göstermiş olsa da tren yolu ve limanın Arles'a gelişiyle büyük değişiklik gerçekleşti. Şehir Vincent Van Gogh gibi sanatçıları da kendine çekti. Defile öncesinde Michele Van Gogh'un postacı Joseph Roulin tablosunu Instagram hesabından paylaştı.

Michele'nin misafirleri de kıyafetleriyle herkesi büyüledi. Sezar'ın askerleri bu etkinliğe katılır mıydı bilmiyoruz ama Gucci severler kesinlikle defileye bayılacaklar.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.