Автор
Kobiden
Опубликовано
19 июн. 2013 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Halil Çoban Tekstil, ihracata odaklandı

Автор
Kobiden
Опубликовано
19 июн. 2013 г.



UŞAK - Pamuk kırpıntı açma ve geri dönüşüm pamuk elyaf sektöründe tedarikçi olarak faaliyet gösteren Halil Çoban Tekstil, üretiminin yüzde 80’ini ihraç ederken, yüzde 20’sini de iç piyasaya sunuyor. Uluslararası ithalat ve ihracatta geniş bir hizmet ağına sahip olduklarını ifade eden firma sahibi Halil Çoban, “İhracat departmanımızı güçlendirerek daha fazla ihracat yapıp ülke ekonomisine katkı yapmayı planlıyoruz” dedi.

Sektörlerinin, çevre dostu bir sektör olduğunu ve her türlü tekstil imalatından çıkan atıklarını geri dönüşümüyle ekonomiye tekrar kazandırılması esasına göre dayandığını anlatan Halil Çoban,  “Firma olarak pazar payımız; iç piyasada yüzde 60, dış piyasada yüzde 10'dur. Üretimimizin yüzde 80’ini ile ihracat yapmaktayız, yüzde 20’si de iç piyasada satılmaktadır. 2012 yılında tarama tesisimizi kurarak merimizi kurarak merkez fabrikamızı yaptık” dedi. İhracatı daha üst seviyelere çıkartmaya yönelik çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyleyen Çoban, uluslararası ithalat ve ihracatta geniş bir hizmet ağına sahip olduklarını ifade etti. Halil Çoban, “İhracat departmanımızı güçlendirerek daha fazla ihracat yapıp, ülke ekonomisine katkı yapmayı planlıyoruz. Sektörümüzde yer alan firmalar içinde, üretim kapasitesi bakımından Türkiye de birinci, dünyada ise ikinci sırada yer alıyoruz. İleriki yıllarda entegre bir üretim sistemi ile daha fazla üretim ve daha fazla istihdam sağlamayı planlayarak yatırımlar yapıyoruz” diye konuştu.

Üretim kapasitelerini aylık aylık 3 bin 500 tona çıkardıklarını aktaran Çoban, sözlerini şöyle tamamladı: “Firmamızda 250 kişi istihdam ediyoruz. Makine parkımızda 7 adet şifonoz, 16 tarak makinesi, 7 forklift, 1 dref makinesi, 15 pres makinesi,1 takım pamuk temizleme makinesi, 4 traktör, 1 kamyon, 1 kamyonet bulunuyor. Ayrıca boyahane bölümümüzde 4 adet bir tonluk boya kazanı, 7 sanayi tip çamaşır makinesi ve 4 buharlı kurutma makinesi mevcut olup, burada da müşterinin istediği boyama işlemesi yapılmaktadır. Krizden etkilendik, fakat çok çalışarak, yeni pazarlar bularak bu durumu minimuma indirmeyi başardık. Ekonomik gücü az olan firmalar, günü kurtarma adına düşük satışlar yapıyorlar. Bu durum, biz ve diğer firmalarımız için sorun teşkil etmektedir.”