27
Вакансии
L'OREAL GROUP
Sales Executive (m/f)
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Key Account Manager
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie -Industrial Quality Engineer Bulgaria M/W - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Junior Key Account Manager
Permanent · SOFIA
BEIERSDORF
Brand Manager
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Multi-Brand Beauty Advisor, Sofia
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Bulgaria Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor
Permanent · SOFIA
H&M
Hiring Day Мол Парадайс, София, – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (The Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Mall Plovdiv)
Permanent · PLOVDIV
H&M
Sales Advisor (Mall Rousse)
Permanent · RUSE
H&M
Sales Advisor (Paradise Center)
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie - Ingénieur.e Qualité Industrielle H/F Site Bulgarie - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Marketing & Shopper Intern
Internship · SOFIA
H&M
Hiring Day Бургас – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · BURGAS
H&M
Sales Advisor
Permanent · STARA ZAGORA
MASSIMO DUTTI
Visual Merchandiser
Permanent · SOFIA
OYSHO
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
BERSHKA
Продавач-Консултант
Permanent · BURGAS
ZARA
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
STRADIVARIUS
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
Автор
Kobiden
Опубликовано
4 сент. 2013 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Hazır giyim ve yan sanayiini bir araya getiriyoruz

Автор
Kobiden
Опубликовано
4 сент. 2013 г.


 
Pen-Kon, penye ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren Gaziantepli işadamları tarafından kuruldu. Pen-Kon Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Haskaya, Gaziantep ve Türkiye’de büyük bir üretim hacmine sahip olan hazır giyim ve yan ürünleri sanayii bir araya getirerek paylaşma kültürünü geliştirmeyi, kendilerine misyon edindiklerini açıkladı. Haskaya, aktif çalışmaları dolayısıyla, sektör işadamlarını ve çalışanlarını aynı çatı altında topladıklarını belirterek, “Üretici firmaların birbiriyle olan rekabet düzeyini, gerekli kararlar alarak şeffaf ve ülke ekonomisine katkı sağlayıcı hale getirdik” dedi. 
 
Türk ve yabancı işadamları arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmayı ve işsizlik sorunu için yeni istihdam olanakları oluşturmayı planladıklarını kaydeden Haskaya, “Buna ek olarak, işgücü kapsamında kadın, erkek eşitliğinin gerçekleşmesini sağlamayı ve Türkiye’nin refah seviyesini çağdaş uygarlık alanına ulaşması konusunda destek vermeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 
Haskaya kamu kurum ve kuruluşları ile eş zamanlı hareket ederek çalışma piyasasını düzenleyici ve haksız rekabeti önleyici tedbirler aldıklarını kaydederek, “Derneğimizi kurduktan kısa bir süre sonra, sektörün ilk fuarları olan Pentex 1 ve Pentex 2’yi düzenleyerek, katılımcı firmalarımızın ellerindeki stoku eritmelerini ve üç aylık sipariş almalarını sağladık” dedi.
 
“Rekabet gücümüzü artırmak için üniversitelerle işbirliği yapıyoruz” 
Pen-Kon Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Haskaya, Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) yapılarını sağlamlaştırmayı planladıklarını söyleyerek, hızla globalleşen dünyada rekabet güçlerini artırmak için gerekli uluslararası standartlara ulaşmalarına katkıda bulunmayı istediklerini söyledi. 
 
Haskaya, bu amaçla Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Kireçci ve Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil-Moda Tasarım Bölümü Öğretim Üyeleri ile bir araya geldiklerini ifade ederek; “Bu yıl açılacak olan moda ve tasarım bölümünde modelist, stilist-tasarım bölümüne ağırlık verilmesini istedik. Ali Kireçci ve tekstil-moda tasarım bölümü öğretim üyelerinden Dr. Deniz Vuruşkan, Dr. Nazan Kelebek, Dr. Ebru Çoruh ile yapılan görüşmelerimizde işbirliğine her zaman hazır olduğumuzu da belirttik” şeklinde konuştu. 
 
Haskaya, hazır giyim sektöründe Çin, Cezayir, Fas ve Hindistan gibi ucuz işgücü maliyetlerine sahip ülkelerin rekabeti nedeniyle, beş yıldır Türkiye’de tekstil sektörünün sıkıntı yaşadığını belirtti. Buna karşın, sektörde oluşan kalitenin dünyada da bilinmeye başladığını kaydeden Haskaya, sektörün daha iyi tanıtılması ve dünyada yeni pazarlar bulunması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bu sorunları aşmak için, oda olarak iki yurtdışı gezisi düzenledik. Bunlardan ilki Güney Afrika, diğeri ise, Haziran ayı içerisinde 25 kişilik ekip ile birlikte gittiğimiz Kosova ve Arnavutluk gezileri idi. Oda olarak, üyelerimizin dış pazarlarda güvenli ve kazançlı ticaret yapabilmeleri için, gerekli ortamları oluşturmak istiyoruz.
 
Türkiye’nin yurtdışında tanıtımını sağlamak amacıyla, gerçekleştirilecek projelerde de etkin rol oynamaktayız.” 
Haskaya, yerel ve evrensel değerlere sahip, azim ve kararlılıkla insanlığa hizmet eden, dürüst, dinamik ve çalışkan, girişimci, gelişime açık ve Türkiye’yi marka haline getirecek ve piyasada etik kurallara bağlı kalacak işadamları kuşağı oluşturmak istediklerini kaydederek, “İki yüz altmış olan üye sayımızı, bin kişiye çıkarmak istiyoruz” diye sözlerini tamamladı.