Автор
AFP
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
20 сент. 2016 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Hermès’nin net karında %13 yükseliş

Автор
AFP
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
20 сент. 2016 г.

Lüks grubu Hermès ilk altı aylık dönemde beklentilerin üzerinde kalarak %13 oranında bir net yükseliş kaydetti, böylece “tarihi” bir karlılığa ulaştı ve bu bağlamda yıllık satış artışı hedeflerini doğruladı.


Hermès - © PixelFormula


Grup yaptığı açıklamada bir önceki yıl ortaya koyulan finansal korumanın olumlu etkisi nedeniyle yılın tamamı için işletme karlılığının 2015 yılına göre oldukça daha yüksek olmasını beklediklerini ifade etti.

Faubourg Saint-Honoré merkezli deri-saraç markası Temmuz ayı sonunda yaptığı açıklamada satışlarının sabit kurda %7 artış göstererek 2,44 milyar Euro düzeyine ulaştığını ifade etmişti.

Factset analistlerinin 534 milyon Euro olarak tahmin ettiği net karı ise 545,4 milyon Euro’ya yükseldi.

Grubun başkanı Axel Dumas gerçekleştirdiği bir telekonferansta, bir önceki yıl ortya koyulan finansal korumanın altı aylık dönemde avantaj sağladığını ve faaliyet sonucunun %+11 yükseliş kaydeden ciroya göre daha hızlı yükselerek 827 milyon Euro’ya yükseldiğini açıkladı.

Dumas bunun da 2015 yılının ilk altı aylık dönemine kıyasla 1,4 puan yükselişle satışlarda %33,9 oranında işletme karlılığına eşdeğer olduğunu ve tarihteki en yüksek karlılığına ulaştığını ancak bu yüzdenin tüm yıla yayılamayacağını çünkü ikinci altı aylık dönemde kur etkisinin daha düşük olacağını ifade etti.

Hermès bu bağlamda Temmuz ayı sonunda açıkladığı sabit kurda satış artışı hedefini doğruladı; grup bu yükselişin dünya çapındaki ekonomik, jeopolitik ve finansal belirsizlikler nedeniyle orta vadede ciro yükselişinde hedeflenenden sabit kurda %8 oranında daha düşük kalabileceğini tahmin etmişti.

Yılın devamı için grup “hırslı” olarak nitelendirdiği, ciro yükselişi hedefini sabit kur oranında ölçmeyi bırakacağını ifade etti.

Копирайт © 2024 AFP. Все права защищены. Любая информация даннного раздела защищена законом об интелектуальной собственности и не может быть скопирована, перепечатана, изменена, издана или использована в коммерческих целях.