Опубликовано
5 июл. 2011 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Hüseyin Çağlayan Paris Dekoratif Sanatlar Müzesi'nde

Опубликовано
5 июл. 2011 г.

5 Temmuz - 13 Kasım tarihleri arasında Paris Dekoratif Sanatlar Müzesi gizemli tasarımcı Hüseyin Çağlayan’ı ve moda sektöründeki deneysel ilerleyişini ağırlayacak.

Hüseyin Çağlayan
Geotropics, ilkbahar-yaz 1998 © Christopher Moore, Temporal Meditation, ilkbahar-yaz 2004 © Christopher Moore, Airborne, ilkbahar-yaz 2007© Christopher Moore, Swarovski ortaklığı ile


Uzaktan kumandalı, mekanik, “LED” teknolojili, defileden önce üç ay oksidasyona uğraması için bahçeye gömülü olan veya lazer gösterisi altındaki elbiseler...Central Saint Martins mezunu, Kıbrıslı tasarımcının hayalgücünün tüm bu eserleri sergileniyor olacaklar.

1993 yılında Burried adlı mezuniyet koleksiyonuyla adını duyuran Çağlayan, 1995’te kendi markasını yarattı. 1999 ve 2000 yıllarında British Designer Ödülü’ne üst üste iki defa layık görüldü. Hüseyin Çağlayan defilelerinde toplumu, değişimlerini, savaşlarını, mesela Sonbahar-Kış 2000 After Words koleksiyonuyla Kosova Savaşı veya İlkbahar-Yaz 2000‘deki Ventriloquy koleksiyonuyla barbarlıkları kendine konu aldı.

17 yıl içerisinde, dünyanın dört bir köşesinde düzenlenen retrospektif sergileri ile bıraktığı iz tüm moda dünyasını fethetti; Tokyo Modern Sanatlar Müzesi, Londra Kraliyet Akademisi veya Türkiye’de İstanbul Modern Müzesi...

Aynı zamanda Puma’nında kreatif direktörü olan tasarımcı, müşterilerinin her zaman stilistik arayışlarda olmadıklarını, giyilebilir kıyafetler istediklerini de biliyor ve Hüseyin Çağlayan geçtiğimiz günlerde koleksiyonlarını yeniden düzenleyip tanımladı. Amacı ise daha geniş bir kitleye ulaşabilmek. “Chalayan” etiketiyle önümüzdeki 2012 İlkbahar-Yaz’ından itibaren iki farklı koleksiyonla karşımıza çıkıyor olacak; defileye çıkan premium koleksiyonu Black Label ve daha az “kavramsal” olması beklenen markanın temel öğelerini içeren ikincil koleksiyonu Grey Label.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.