Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
12 сент. 2018 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Inditex Satışları ve Karında Yükseliş

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
12 сент. 2018 г.

Inditex muhteşem ilerlemesini yılın ilk yarısında da sürdürdü ve satışları ile net karında artış kaydettiğini açıkladı. Sonbahar koleksiyonlarının da iyi karşılandığını ifade eden şirket, yılın ikinci yarısında da benzer nitelikteki satışlarda ilk yarısıyla benzer veya ilk yarısından daha iyi sonuçlar elde etmeyi beklediklerini ifade etti.


Zara



31 Temmuz'a kadar olan altı aylık sürede, grubun net satışları %3 yükselil kaydetti ve rekor 12,03 milyar Euro düzeyine ulaştı. Şirket tüm pazarlarında büyüme kaydetti. Euro'nun bu kadar güçlü olmadığı bir ortamda yükseliş daha da fazla olurdu. Yerel para birimleriyle %8 ve benzer nitelikteki satışlar ise %4 düzeyinde gerçekleşti. Aynı zamanda net karı ise %3 artarak 1,4 milyar Euro düzeyine ulaştı.

Analistlerin daha olgun bir işletme ile birlikte daha düşük büyük çaplı büyüme fırsatı olarak nitelendirdiği oluşum ile hisseleri bu sene düşüş kaydetti.

Yılın ikinci yarısı için, şirket güncel güçlü performans ile benzer nitelikteki satışlarda %4'e kadar (%6 düzeyine de ulaşabileceği belirtildi) yükseliş ortaya koyulmasını öngördüklerini ifade etti. İlk yarı için kar %4 artış kaydetti ve ikinci yarı süresince de 50 temel puan artması bekleniyor.

96 ülkede 7422 mağazası bulunan şirket genişlemesini hem fiziksel hem de bu ülkelerden 49'unda bulunan web mağazaları ile sürdürmeye devam ediyor. Şirket 2020 yılına kadar tüm markalarını çevrimiçi olarak satmayı planladığını ifade etti.

Fiziksel mağazacılığı dijital ile birleştirmek grubun önceliğinde yer alıyor. Bunun iki örneği ilk altı aylık dönemde dünya çapında 130'dan fazla Zara mağazasında artırılmış gerçeklik teknolojisinin kullanımı ve Şangay'daki Massimo Dutti See Now Buy Now defilesinin sosyal medayada canlı yayınlanması ile sunuldu. 

Grup aynı zamanda Mayıs ayında Bershka'da lanse edilen Converse için Miley Cyrus tarafından tasarlanan yeni koleksiyon, Oysho'nun Moskova, Madrid, İstanbul ve Milano'da etkinlik gösteren ilk pop-up spor salonu (Oysho Sport Hub) gibi yaratıcı işbirliklerine imza attığı teknoloji dışındaki diğer alanlarda da yenilikçiliğe odaklanıyor.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.