Автор
EFE
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
18 июл. 2018 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Inditex, satışlarının% 12'sini e-ticaretten elde ediyor

Автор
EFE
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
18 июл. 2018 г.

Şirketin CEO’su Pablo Isla şirketin yıllık gene kurulunda, Zara ve Massimo Dutti de dahil olmak üzere zincirlerin sahibi olan Inditex’in, e-ticaret platformu üzerinden çevrimiçi olarak faaliyet gösterdiği ülkelerde toplam satışlarının% 12'sini ortaya koyduğunu ve 49 çevrimiçi pazara ulaştığını açıkladı.


Inditex CEO'su Pablo Isla, yıllık genel kurul toplantısında


Şirket hissedarlarına yaptığı konuşmada Isla, şirketin başarısının iki stratejik eksene dayalı olduğunu ifade etti: kampanyaları sırasında tepki verme ve teklifini sürekli yenileme yeteneği ve fiziksel mağazalarının ve çevrimiçi kanallarının entegrasyonu.
 
Isla bunun, dünyanın en büyük giyim grubunun sürdürülebilir bir satış büyümesi elde etmesine yardımcı olduğunu ve son beş yılda% 59 yükseliş kaydettiğini belirtti.

Inditex CEO'su, grubun e-ticaret satışlarının Şubat ayında sona eren 2017 mali yılında% 41 artarak şirketin toplam gelirinin% 10'unu oluşturduğunu da sözlerine ekledi. Çevrimiçi rakamlar Mart ayında ilk kez piyasaya sürüldü.
 
Bu sayılara ek olarak, Isla bu hafta yeni veriler de açıkladı. Çevrimiçi satışların, buna göre şu an şirketin bir çevrimiçi mağaza işlettiği 49 pazardaki toplam satışların% 12'sini oluşturduğunu belirtti.
 
Yönetici bir yıldan fazla bir süredir açık olan mağazalardaki benzeri satışların (çevrimiçi operasyonlar dahil) 2017 yılında% 5, son beş yılda% 36 artış gösterdiğini ifade etti.
 
Isla, bu verilerin “yeni açılımlar olmadan organik olarak büyüyebildiklerini” yansıttığını söyledi. Ve tüm bunların şirketlerinin sağlamlığını açıkça ve önemli ölçüde gösterdiklerini” altını çizdi
 
Bu arada, grubun önümüzdeki birkaç yıl içinde, özellikle teknoloji, lojistik, mağaza ağı ve çevrimiçi genişleme alanlarında sürdürülebilir karlı büyüme sağlamak için yatırım yapmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.
 
Bu doğrultuda, Inditex geçen yıl 1,8 milyar Euro ve son beş yılda ise 8 milyar Euro civarında yatırım yaptı. Bu yıl için rakamın yaklaşık 1,5 milyar Euro (1.7 milyar $) olması bekleniyor.