Автор
AFP
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
7 сент. 2016 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Interparfums : Altı aylık net kar oranı vergi denetimi nedeniyle düşüş kaydetti

Автор
AFP
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
7 сент. 2016 г.

Interparfums Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ilk altı aylık dönemde karının 2012-1015 faaliyet dönemine yönelik mali denetime bağlı 1,8 milyon Euro vergi provizyonu nedeniyle %7’lik bir gerileme kaydederek 13 milyon Euro’ya gerilediğini ifade etti.


Parfum Montblanc


Lisans altında parfüm tasarımı ve pazarlaması alanında uzman şirket, açıklamasında bu mali ayarlamaya yönelik bir ayrıntı vermedi. Şirketin faaliyet sonucu ise %1 artış kaydederek ilk altı ayda 21,6 milyon Euro’ya yükseldi, bir önceki yıl %14,6 olan işletme karı ise %13,3’e geriledi.

2015 yılının ilk altı ayında, bu marj Dolar’ın güçlü yükselişi ve önemli inisiyatiflerin olmaması nedeniyle sınırlı lansman ücretlerine dayalı olarak olağanüstü yüksek bir düzeye ulaşmıştı.

Buna karşılık olarak devam eden süreçte Interparfums’un pazarlama ve reklam harcamaları Montblanc ve Jimmy Choo parfümlerinin yeni koleksiyonları nedeniyle %30’dan daha fazla artış gösterdi. Bu iki marka güncel aktivitesinin büyümesinde oldukça etkili oldu. Altı aylık cirosu yaklaşık %10 yükselerek 162,5 milyon Euro’ya ulaştı.

Grubun CEO’su Philippe Benacin, ikinci altı aylık dönemde Coach parfümlerinin lansmanı ve 2017 yılı başında Rochas kokularının geliştirilmesi ise gruba yeni bir teşvik sağlayacağını, faaliyetin büyümesinin 2017 yılı itibariyle hız kanacağını ifade etti

Копирайт © 2024 AFP. Все права защищены. Любая информация даннного раздела защищена законом об интелектуальной собственности и не может быть скопирована, перепечатана, изменена, издана или использована в коммерческих целях.