Опубликовано
16 мар. 2011 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Japonya felaketi yaşadı hazır giyimci TGSD- AKUT deprem eğitimine koştu

Опубликовано
16 мар. 2011 г.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, yaptığı yazılı açıklamada, AKUT ile düzenledikleri afetle mücadele seminerlerinde işletmeleri başta deprem olmak üzere dogal felaketler konusunda eğittiklerini bildirdi.




Depremin korkulması gereken bir unsur değil, tedbir alınması ve zararlarından korunma yollarının öğrenilmesi gereken bir olgu olduğunu belirten Cem Negrin, hazır giyim sektörüne “Afet Hazırlık Planlamaları, Acil Durumun İşe Olan Etkisi, İş Devamlılığı ve İşletmelerde Risk Yönetimi” konularında eğitim verdiklerini ifade etti.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan hazır giyim sektöründe başlatılan bu çalışmanın diğer sanayi dallarına da örnek oluşturması gerektiğini anlatan Negrin, şöyle devam etti:

SEKTÖRÜN HASSASİYETİ ARTTI

“Japonya gibi dev bir ekonomiyi yerle bir eden deprem krizini biz de yaşadık. Ancak toplumumuz dünün acısını çok çabuk unutuyor ve yeterince gerekli dersi almıyor. Olası bir felaketin ardından Türk sanayinin uğrayacağı yıkımı minimize edebilmek için deprem bilincini oluşturmak son derece önemli. Yaşanacak bir depremde Türkiye’de en çok insanı istihdam eden hazır giyim ve tekstil sektörü bu yıkımdan en çok etkilenen sektörler arasında yer alacaktır. Biz bu öngörüden hareketle hem işveren hem de çalışanlarımızı deprem konusunda eğitmek ve bilinçlendirmek istedik. Şubat ayında ilkini düzenlediğimiz ‘Depreme Kurumsal ve Kişisel Hazırlık Semineri’nde Nasun Mahruki tekstil ve hazır giyim firmalarının temsilcilerine, uygulamalı örneklerle felaket anında nelerin yapılıp nelerin yapılmaması gerektiğini anlattı. Bu eğitimlerin önemini dünyanın gündemine oturan son felakette net bir şekilde gördük. Bütün dünya düzenli olarak deprem eğitimi alan ve tatbikatlar gerçekleştiren Japonlar’ın soğukkanlılıklarına tanıklık etti. Japonya’daki felaketten önce başlattığımız eğitimlerle biz de afetler karşısında sektörel bilincin artmasını amaç edindik. Başlangıçta umduğumuzun altında bir katılım olmasına karşın Japonya’daki depremin ardından firmalarımızdan eğitim konusunda çok sayıda talep almaya başladık.”

TGSD Başkanı Cem Negrin, AKUT’un veya benzer kurumların verdiği eğitimlerin tekstil ve hazır giyim sektörü ile sınırlı kalmayıp a’dan z’ye tüm sektörlerce alınması gerektiğinin altını çizdi.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.