Автор
Kobiden
Опубликовано
11 дек. 2013 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Kartal Tekstil, bu yıl cirosunu yüzde 25 artırmayı hedefliyor

Автор
Kobiden
Опубликовано
11 дек. 2013 г.



GAZİANTEP - Gaziantep İhracatçılar Birliği’nin (GAİB) 2013 yılı ilk çeyreğinde yapmış olduğu araştırmaya göre, halı ihracatında Türkiye ikinci ve Gaziantep’in ise birincisi olan Kartal Tekstil, Türk halı sektörüne kazandırdığı markası Sanat Halı ile yurt içinde ve dışında büyümeye devam ediyor. Firma, bu yıl satış cirosunu, yüzde 25 artırmayı hedefliyor.

Kartal Tekstil ve Sanat Halı Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Kaplan, “2013 yılında 14 milyon TL’lik ek yatırımla 200 kişiye daha istihdam olanağı sağlayacağız. Ukrayna, Azerbaycan ve Rusya’dan yoğun talep alıyoruz” dedi. Kaplan, “Hem dış pazardaki rekabet gücümüzü artırmak hem de 50 milyon gibi ciddi bir nüfusa sahip Uygur Türkleri için Kazakistan'da fabrika inşa ediyoruz. Bölgede daha iyi rekabet koşulları elde etmek için kurulacak fabrika ile Kafkaslara halı ihracatını artırmayı planlamaktayız” diye konuştu. Geçen yıl gerçekleştirdikleri 170 milyon 500 bin TL’lik satış cirosunu, 2013’te yüzde 25 artırmayı hedeflediklerini de kaydeden Kaplan, Sanat Halı ile Türk halı sektörünün ilk beş markasından biri olduklarını ifade etti. Kaplan, 2013 hedefleri arasında ilk üçe girmek ve bin bayiye ulaşmak olduğunu da söyledi. Kaplan, Ar-Ge ve inovasyon için bütçe ayırdıklarını, sıra dışı tasarımlar ve birbirinden farklı renkler ile halı sektöründe modayı belirleyen firma olmayı hedeflediklerini kaydetti. Sanat Halı’nın 2013 koleksiyonunda Sanat Galeri, İklim, Delüks, Alem olmak üzere dört yeni koleksiyon ve 70’ten fazla yeni desen ile toplamda 300’e yakın ürün çeşidi bulunduğunu aktaran Kaplan, “2013 koleksiyonunda renk çeşitliliğini ön plana çıkaran Sanat Halı, Sanat Galeri isimli koleksiyonunda 18 farklı renk kullanarak Türkiye’de bir ilke imza atıyor” dedi.
Sanat Halı hakkında bilgi veren Kaplan, şunları söyledi:

“Türkiye ihracat şampiyonları arasında yer alan Kartal Tekstil’in halı sektörüne kazandırdığı Sanat Halı, ‘Halıya İşlenen Sanat’ sloganı ve özgün tasarımlarıyla sektördeki yerini almıştır. Sanat Halı, ileri teknolojiye sahip üretim tesisleri, Ar-Ge çalışmaları, yepyeni çizgisi, fark oluşturan yenilikçi ve özgün tasarımlardan oluşan koleksiyonlarıyla, sektörde her zaman tercih edilen marka olma hedefi ile yoluna devam etmektedir.”