Автор
Kobiden
Опубликовано
9 окт. 2013 г.
Время чтения
3 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Kaşmir Halı, 22 farklı kalitede üretim yapıyor

Автор
Kobiden
Опубликовано
9 окт. 2013 г.



İSTANBUL - Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, holding bünyesinde 2005 yılında faaliyete başlayan Kaşmir Halı’nın bugün, 22 farklı kalitede üretim yaptığını söyledi. Kaşmir Halı’nın, her bütçeye ve her beğeniye yönelik ebat, desen ve renk çeşidi ile hizmet verdiğini kaydeden Topçuoğlu, “Kaşmir Halı'nın misyonu, üretimden satışa ve satış sonrası hizmete kadar tüm aşamalarda en yüksek kaliteyi sağlamaktır. Yurtiçinde 10 bölge bayii ve bin 100'ün üzerinde satış noktası ile hizmet veren Kaşmir Halı, teknolojik gelişmeleri günü gününe takip eden, üretimini en son teknolojiye sahip üretim teknikleri ile gerçekleştiren ve teknolojik üstünlüğü sayesinde de dünya standartlarında üretim yapan bir kuruluş” diye konuştu.

Kaşmir’in, ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihracat gerçekleştirdiğini bildiren Topçuoğlu, “Kaşmir Halı bu ülkelere Anadolu’nun binlerce yıllık kültüründen günümüze gelen mistik desenleri ve tasarımları ulaştırarak önemli bir kültür hizmetini de gerçekleştirmektedir” diye konuştu.

“Kaşmir, dünya markası oldu”

Kaşmir Halı’nın, PP ipliği kullanarak markalaşan ilk halı markası olduğunu savunan Mustafa Topçuoğlu, “2005 yılında Gülsan Holding bünyesinde 75 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulan Kaşmir Halı, modern teknoloji ile donatılmış tesislere sahiptir. Bugün bir dünya markası olmayı başaran Kaşmir Halı, bu modern tesislerinde 22 farklı kalitede üretim yapmaktadır” açıklamasını yaptı.

Ar-Ge ve inovasyona verilen önemle, markanın bilimsel metotlarla yapılan çalışmalar sonucu halı modasının oluşmasında da önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Topçuoğlu, şunları söyledi: “Her yıl yenilenen koleksiyonlarıyla dikkat çeken Kaşmir Halı, sektörün bu alandaki dünya genelinde belirleyici liderleri arasında yer almaktadır. Dünyaca ünlü Türk tasarım markası Dice Kayek, Kaşmir’le birlikte benzersiz bir koleksiyona imza atarken, Kaşmir Halı 2012 yeni desen ve modasının da belirleyicisi rolünü sürdürmenin gururunu duydu.

Gerek Gaziantep gerekse Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan Kaşmir Halı, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) ilk 500 sıralamasında yer almayı başararak, Türkiye’nin en büyükleri arasındaki yerini daha ileriye taşımayı başardı.”

Topçuoğlu, sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çeken Kaşmir Halı’nın erken eğitime ve eğitim kurumlarının gelişmesine verdiği desteklerle de örnek kuruluşlar arasında yer aldığını belirtti. Kaşmir Halı önderliğinde yürütülen ‘Her Okula Kardeş Bir Kuruluş Kampanyası’ ile her yıl iki ayrı okulun eğitim öğretim araç ve gereçleri yanında teknik donanımlarının yenilenmesine de katkı sağlandığını dile getiren Mustafa Topçuoğlu, “Kaşmir Halı, Gaziantep’te kurucuları adına birer okul yapımında da önemli rol oynayarak, yeni eğitim kurumlarının Türkiye eğitimine kazandırılmasını sağladı” dedi.