27
Вакансии
L'OREAL GROUP
Sales Executive (m/f)
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Key Account Manager
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie -Industrial Quality Engineer Bulgaria M/W - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Junior Key Account Manager
Permanent · SOFIA
BEIERSDORF
Brand Manager
Permanent · SOFIA
ESTÉE LAUDER COMPANIES
Multi-Brand Beauty Advisor, Sofia
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Bulgaria Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor
Permanent · SOFIA
H&M
Hiring Day Мол Парадайс, София, – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (The Mall)
Permanent · SOFIA
H&M
Sales Advisor (Mall Plovdiv)
Permanent · PLOVDIV
H&M
Sales Advisor (Mall Rousse)
Permanent · RUSE
H&M
Sales Advisor (Paradise Center)
Permanent · SOFIA
SALOMON
Vie - Ingénieur.e Qualité Industrielle H/F Site Bulgarie - Salomon Wintersports Equipment
Permanent · CHEPELARE
BEIERSDORF
Marketing & Shopper Intern
Internship · SOFIA
H&M
Hiring Day Бургас – Продавач – Консултант на Пълен Или Непълен Работен Ден
Permanent · BURGAS
H&M
Sales Advisor
Permanent · STARA ZAGORA
MASSIMO DUTTI
Visual Merchandiser
Permanent · SOFIA
OYSHO
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
BERSHKA
Продавач-Консултант
Permanent · BURGAS
ZARA
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
STRADIVARIUS
Продавач-Консултант
Permanent · SOFIA
Автор
Zaman
Опубликовано
6 сент. 2010 г.
Время чтения
4 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Kendini çocuklara adayan bir Sultan

Автор
Zaman
Опубликовано
6 сент. 2010 г.

Geçen hafta gerçekleştirilen İstanbul Moda Haftası'nın özel bir konuğu vardı. Dünyaca ünlü modacı Atıl Kutoğlu'nun davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Nilüfer Cem, Osmanoğlu ailesinin bir üyesi.

Babası Padişah Abdülmecid'in torununun oğlu Şehzade Burhaneddin Cem. İsviçre'de yaşayan Nilüfer Sultan, sadece davetler için değil, işleri dolayısıyla da zaman zaman Türkiye'ye geliyor. Moda Haftası'na geldi diye onun moda düşkünü bir hanımefendi olduğunu zannetmeyin. Kendisinin ifadesiyle 'hayatta tek bir olayı var: Çocuklar'. 17 yaşındayken genetik bir hastalık nedeniyle kaybettiği kızı Tatiana adına kurduğu vakıf aracılığıyla dünyanın her yerindeki çocuklara yardım eli uzatmaya gayret ediyor. Nitekim projelerini, kuzeni Arzu Enver Sadıkoğlu'nun antika mağazası Desiree'de buluştuğumuzda bir bir anlattı. Para toplamak için Michael Jackson'ın Müslüman olan abisi Jermaine Jackson'ın iki ay içinde ülkemize getireceğini duyunca da şaşırdık.

Bluzunuz Atıl Kutoğlu'nun tasarımı mı?

Evet, onun tasarımı. Atıl Kutoğlu ile 6-7 yıl önce Çırağan Sarayı'nda bir gala yemeğinde tanıştık. Osmanlı ailesinden olduğumuz için bize koleksiyonunu göstermek istedi. Hepsini çok beğendim. 7 yıldır ne zaman New York'ta defile yapsa annemle beraber gidiyoruz.

Modayı takip eder misiniz?

Modayı takip etmiyorum. Moda bağımlısı değilim. Günlük rahat kıyafetler giyerim. Üzerimdekiler Amerikan ayakkabısı, kotu ve Atıl'ın tasarladığı bir bluzdan ibaret. Benim hayattaki olayım moda değil, çocuklar.

Hangi çocuklar?

Şu anda Filistinli ve İsrailli kimsesiz çocuklarla ilgileniyorum. Bir projem var.

Projenizi biraz anlatabilir misiniz?

21 Temmuz'da Hillary Clinton'ın davetlisi olarak Amerikan Kongresi'ne katıldım.

Neden sizi çağırdılar?

Benim politikayla hiçbir ilgim yok. Geçmişte UNICEF'le çok çalıştım. İlk sebebi bu. İkincisi de İsrailli arkadaşım Daphna Ziman'ın etkisi. Onun Children Uniting Nations adlı bir derneği var. Benim aracılığımla İsrail ve Filistin barışına katkı sağlamak istiyordu. Bir teklifte bulundu.

Nasıl bir teklif?

Ziman dedi ki, "Prenses Nilüfer, İsrailli ve Filistinli çocuklara yardım ediyorsunuz. Lütfen bu toplantıya gelir misiniz? Hilary Clinton sizin gibi Türk asıllı Amerikan birilerini Kongre'de görmek istiyor." 21 Temmuz'da oradaydım. Türkiye hakkında 20 dk. konuştum ve etkisi olduğunu düşünüyorum.

Kongre'de neler konuşuldu?

Annemle birlikte 4 yıldır altyapısını oluşturduğumuz projeyi anlattım. Filistin ve İsrailli kimsesiz çocukların bir arada yaşayacağı özel bir yurt yapmak istiyorum.

Yurt binasını nereye kurmayı düşünüyorsunuz?

Önceden İsviçre'de yapmayı planlamıştım. Ama şimdi burada da yapabiliriz çünkü İstanbul'a sık sık geliyorum. Başlangıçta 3 aylığına bir yer kiralayabilirim. Hem Türkiye için de iyi olur. İsviçre ya da Türkiye, hangi ülkede olacağı önemli değil.

Projenizin ayakları tam oturmuş değil sanırım?

Önemli olan getirteceğim çocuklarla barışa katkıda bulunmak. Yahudi ve Müslümanlar bir arada yaşamayı öğrensinler diye. Bu çocuklar ülkelerine döndüklerinde geleceğin aklı başında devlet başkanları olacaklar. Birbirlerine karşı olmadan birlikte çalışacaklar. Çünkü birlikte yaşamak zorundalar.

Ama İsrail devleti, kimsesiz de olsa size çocuklarını verecek mi?

Evet, bu soruyu soracağınızı biliyordum. İsrailli arkadaşım, 10 kimsesiz çocuğu kendisinin bulacağını söyledi. Kendinden çok emin. Filistinli çocukları da ben bulacağım.

Bu proje ne zaman hayata geçecek?

Zamanı henüz belli değil. Şu anda para toplama aşamasındayım. 200 bin dolara ihtiyacım var.

Parayı nereden bulmayı planlıyorsunuz?

Kuzenim Arzu Enver Sadıkoğlu'nun (Yıldız Sarayı Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Enver Paşa'nın torunu) katkısıyla Yıldız Sarayı Vakfı ve İsviçre'de kızım adına açtığım 'Prenses Tatiana'nın Anısına Nilüfer Sultan Hazretleri Vakfı'nın ortaklaşa işbirliği ile iki ay içerisinde İstanbul'da özel bir gala düzenleyeceğiz. Çok özel bir konuk getiriyoruz Türkiye'ye.

Kim olduğunu söyleyecek misiniz? Yoksa gizli mi?

Söyleyebiliriz. Bunu ilk kez siz duyacaksınız. Michael Jackson'ın abisi Jermaine Jackson. Biliyorsunuz o da Müslüman. Projemize katkı sağlamak için İstanbul'a gelecek.

Onlarla nasıl bağlantı kurdunuz?

Jermaine Jackson'la Amerikan Kongresi'nde tanıştık. Kardeşi, Randy Jackson'ın Daphna Ziman'ın projeleri için 1 milyon dolar bağışladığını orada öğrendim. Projemi anlattım. Bize de destek verecekler. Söz aldım. Bu projeyi hem de çok uzun zaman sonra değil, 1-2 ay içinde gerçekleştirmek istiyoruz.

Jermaine Jackson'la başka neler konuştunuz?