Автор
Reuters API
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
2 авг. 2017 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Kering’den tahminlerinin üzerinde bir yükseliş

Автор
Reuters API
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
2 авг. 2017 г.

Fransız lüks grubu Kering geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ilk altı aylık dönem için işletme karında tahminlerin yukarısında bir artış gerçekleştiğini ifade etti. Bu artış en büyük markası olan İtalyan Gucci’nin devam eden canlanması ve Yves Saint Laurent moda evinin güçlü faaliyeti ile ortaya koyuldu.


Gucci - Fall-Winter2017 - Womenswear - Milano - © PixelFormula


Kaydettiği iyi sonuçlar daha geniş lüks sektöründe bir iyileşmenin göstergesi olan Kering, “mükemmel” ilk altı aylık performansının bir yıl daha satış artışı gerçekleştirme yönündeki kapasitesine ve daha iyi işletme performansına olan inancını artırdığını ifade etti.

Kering’in karının %60’ını ortaya koyan ve ürünleri Rihanna gibi ünlüler tarafından tercih edilen, Gucci’de ikinci çeyrek satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 39,3 artış göstererek analistlerin yüzde 32 beklentisinin üzerinde kaldı.

İlk çeyrekte de halihazırda olağanüstü bir büyüme oranı ortaya koyulmuştu (%48,3).

Kering’in Yves Saint Laurent markası ise bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarında yüzde 23,7 artış kaydetti ve ortalama yüzde 25 büyüme beklentisinin üzerinde kaldı. Bottega Veneta satışları ise yüzde 1,7 artış kaydetti.


Reuters için Inquiry Financial tarafından danışılan analistler işletme karının 1,232 milyar Euro olmasını bekliyor.
 
 

 

© Thomson Reuters 2024 All rights reserved.