Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
28 сент. 2016 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Kering koruma altına alınmış bir binada yer alan genel merkezini açtı

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
28 сент. 2016 г.

17 ve 18 Eylül’de gerçekleştirilen 33ncü Avrupa Miras Günleri çerçevesinde Kering 40, rue de Sèvres adresinde yer alan tarihi Laënnec hastanesi içerisinde bulunan yeni Paris genel merkezini açtı.


Paris’teki tarihi Laënnec hastanesinin ana avlusu, Kering’in yeni genel merkezi - ©Thierry Depagne


Tarihi eser olarak listelenmiş olan bir 17nci yüzyıl binasını bu şekilde keşfetmek benzersiz bir olanak. Bina 2000 yılında kapatılmış 2010 yılında başlatılan ve altı yıl süren restorasyonların ardından, Fransa’nın Tarihi Eserlerden Sorumlu Baş Mimarı Benjamin Mouton’un yönetimi altında eski görkemiyle yeniden kullanıma açıldı.

Ana avluya girer girmez, tarzı kendini belli ediyor. Beyaz taş ve kırmızı kiremit kullanılarak inşa edilmiş olan bu görkemli bina, sizi geçmişte yüzlerce yıl geriye götürüyor.


17 ve 18 Eylül tarihlerinde Balenciaga’nın showroom’unda tasarımcının seçili modelleri tanıtıldı - FashionNetwork.com (DM)


“Benzersiz, olağanüstü! Kendizini Paris’te gibi hissetmiyorsunuz. Sabah saatlerinde bu sessiz bahçelere girmek muhteşem bir his”, bu cümleler grubun Hoche caddesindeki genel merkezden taşınarak Haziran ayında yeni genel merkeze yerleşen çalışanlarına ait. Kering bu binayı, 2000 yılında Paris Assistance Publique-Hôpitaux kurumundan (Devlet Hastaneleri kurumu) satın alan çok uluslu sigorta şirketi Allianz’dan kiraladı.

17,000 m² merkezinde yapının geri kalanı gibi orijinal özellikleri korunarak tamamen yeniden tasarlanmış olan şapel yer alıyor. Bina şapelin her iki yanından haç şeklinde uzanıyor.


Kering’in yeni evi, Paris’in göbeğinde bir cennet - ©Thierry Depagne


Sol tarafta Kering’in yeni ofisleri, sağ tarafta ise atölyeleri, ofisleri ve devasa showroom’u ile birlikte Balenciaga’nın moda evi yer alıyor. Renovasyonu ekolojik olarak sürdürülebilir kriterlere uygun olarak Frédéric Druot ajansı tarafından gerçekleştirilen binada toplamda 300 kişi çalışıyor.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.