Автор
Sans source
Опубликовано
12 июл. 2010 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Kriz Hafifledi Markalar Yatırımlara Başladı

Автор
Sans source
Опубликовано
12 июл. 2010 г.

2009 yılında daha önce yaptıkları mağaza açma programlarını erteleyen markalar, 2010 ile birlikte mağaza yatırımlarına hız verdi. Yabancı markalar krizin başında erteledikleri yatırımlarını peş peşe gerçekleştirmeye başladı.



Küresel krizin etkileri ortadan kalkınca organize perakende sektöründe de hareketlenme başladı. Kapılarını 6 ay önce açan Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde son iki ayda toplam 16 bin metrekarelik alanda 16 yeni mağaza daha açıldı.

5 Mayıs'ta Boyner'e, 19 Mayıs'ta Decathlon'a, 29 Mayıs'ta Morthercare ve Early Learning Center'a ve 5 Haziran'da Mudo'ya merhaba diyen Forum İstanbul, Kasım ayında dünyanın önemli mağaza zincirlerinden H&M'i Türkiye ile buluşturacak.
Boyner, "Boyner Özel Markaları"nın yanı sıra giyim, ayakkabı, kozmetik, aksesuar ve ev dekorasyon ürünleri ile 5 bin 200 metrekarelik bir alanda hizmet vermeye başlarken, Fransız spor perakende devi Decathlon İstanbul'daki ilk mağazasını 5 bin 100 metrekarelik bir alana kurdu.

Mudo City, Forum İstanbul'daki 2 bin 300 metrekarelik mağazasını yeni bir teşhir tarzı ile 5 Haziran'da hizmete açtı.

2010 yılında Türkiye, Rusya ve Hindistan'da hızlı büyüme kararı alan İngiliz bebek ürünleri markası Mothercare, İstanbul'daki mağazalarına bir yenisini Forum İstanbul'da ekledi. Yaklaşık 500 metrekarede hizmet vermeye başlayan Mothercare, geçen yıl satın aldığı, dünyada 0-10 yaş arası çocukların sosyal, fiziksel ve zihinsel gelişimlerini sağlayan oyuncakları ile tanınan Early Learning Center markasına da aynı mağaza içinde yer veriyor.

Yurtdışına gidenlerin göz atmadan geçemediği ünlü Alman perakende devi H&M Türkiye'deki ilk mağazasını Kasım ayında Forum İstanbul'da açıyor.

Copyright © 2010 Beyaz Gazete. Tüm hakları saklıdır.