Автор
Kobiden
Опубликовано
9 окт. 2013 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Küçükler 20 milyon liralık yatırım hedefliyor

Автор
Kobiden
Опубликовано
9 окт. 2013 г.


 
KAYSERİ - “Comfytex” markasıyla geçmişten gelen tecrübesiyle sektördeki konumunu sağlamlaştıran Küçükler Tekstil, örme yatak kumaşı üretimi yapıyor. Firma, büyümesini sürdürmek için bu yılsonuna kadar yaklaşık 20 milyon TL’lik yatırım yapmayı hedefliyor.
 
Kuruluş hikayeleri ve hedeflerine değinen Küçükler Tekstil A.Ş Genel Müdürü Orhan Çalışkan, firmalarının temellerinin 1963 yılına dayandığını söyledi. Şirketin kurucusu Hasan Küçük’ün çalışma hayatına o yıllarda 20 metrekarelik bir dükkanda adım attığını anlatan Çalışkan, “Hasan Küçük, 1992’ye kadar kumaş perakendeciliği ile uğraştı. Bu yıldan sonra ise Adana’ya gitmeye karar verdi. Daha sonra Küçük, hazır giyim işletmelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik iş yerini kurdu. ‘Küçükler Tekstil’ adıyla kurulan firma, daha sonraki yıllarda gelişimini sürdürerek bugünkü yapısına ulaştı. Memleketi Kayseri’ye olan vefa borcunu ödemek isteyen Hasan Bey, tam üretime geçmesi durumunda yaklaşık 100-110 kişinin istihdam edileceği ve yaklaşık 10 milyon euro yatırım tutarına sahip örme kumaş dokuma tesisini Kayseri’ye kazandırmış oldu” dedi.
 
Tül üretimimiz iki katına çıkacak
 
Yatırımlarına da dikkat çeken Çalışkan, “Arsa, bina ve mevcut makinelere toplamda 5 milyon Euro yatırım yaptık. Yatırımlarımızı yılsonuna kadar 20 milyon TL’ye ulaştıracağız. Mevcut makinelerimize ilave olarak gelecek olan yeni makinelerle birlikte, günlük 10 bin metre olan üretimimiz 20 bin metre tül üretim kapasitesine ulaşmış olacak” diye konuştu. 
 
Bu yılın ikinci yarısında yeni üretim yerlerine taşındıklarını anımsatan Çalışkan, 
“Yeni üretim alanımızın alt yapı çalışmalarını tamamlayarak, makine parkımızı kurduk. Yaklaşık iki aydan beri son teknoloji ürünü olan yuvarlak örme makineleriyle yatak kumaşı üretimi gerçekleştiriyoruz. Toplamda 42 makinenin faaliyette bulunacağı fabrikada hali hazırda 24 makine ile üretim yapmaktayız. Makine parkımızdaki sayıyı yılsonuna kadar 42’ye ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu sayede vardiyalı sistemle 110 kişi istihdam etmiş olacağız. 8 bin 500 metre karesi kapalı olmak üzere toplam 11 bin metrekare alanda üretim gerçekleştiriyoruz” bilgisini verdi.
 
Aylık ciromuzu artıracağız
 
Firmanın hedeflerinden de bahseden Çalışkan, “ Üretimimizin yüzde 75’lik bölümünü ihracata yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Bunun için de dış ticaretle ilgili kadromuzu yıl içerisinde daha da güçlendireceğiz. Çalışma performansımızı da ilerleyen dönemlerde artıracağız. Çalışan sayımızı da 110’a çıkartacağız. Ayrıca aylık 1milyon 200 bin euro ciro yapmayı da hedefliyoruz” dedi.