Автор
AFP
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
24 мая 2017 г.
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

LVMH Christian Dior’un tam kontrolünü almak için teklifte bulundu

Автор
AFP
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
24 мая 2017 г.

Lüksün dünya lideri Dior Couture moda evine 22 Mayıs günü Fransız AMF ile bir teklifte bulundu.


archiv


Christian Dior SA’nın %74’ünü kontrol eden Arnault ailesinin şirketi Semyrhamis, halka arzı %100’e getirmek için Arnault Family Group’un elinde olmayan Christian Dior hisselerini geri satın alacak.

Yapılan basın açıklamasında teklifin haklı koşullarını doğrulayan bağımsız danışmanlık kurumunun vardığı sonuçlar ve bağımsız yöneticilerden oluşan geçici komisyonun olumlu görüşü doğrultusunda, 22 Mayıs 2017 tarihinde Christian Dior yönetim kurulu oy birliğiyle Christian Dior hissedarlarının hisselerini teklife sunmasını önerdi.

Fransız milyarder Bernard Arnault daha önce Christian Dior moda markasını LVMH lüks ürünler holdingi ile, diğer yatırımcılar tarafından uzun süreden beri talep edilen bir yeniden yapılanma olan ticari menfaatlerini basitleştirmek için sunulan 12 milyar Euro’nun (13 milyar Dolar) bir bölümü olarak birleştirmeyi planladığını açıklamıştı.


AFP / Reuters
 

Копирайт © 2024 AFP. Все права защищены. Любая информация даннного раздела защищена законом об интелектуальной собственности и не может быть скопирована, перепечатана, изменена, издана или использована в коммерческих целях.