Опубликовано
9 сент. 2015 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

LVMH’nin yeni dijital direktörü: Ian Rogers

Опубликовано
9 сент. 2015 г.

Dijital ortam LVMH’nin de ortaya koyduğu gibi lüks grupları için stratejik bir önem taşımaya başladı. Bu bağlamda grup dijital faaliyetlerinin yönetimi için daha önce Apple’da görev almış olan Ian Rogers ile anlaştı.

Amerikalı yönetici 2015 yılının Ekim ayı itibariyle grubun dijital direktörü (chief digital officer) olarak çalışmaya başlayacak. Grubun dijital genel müdürü görevini sürdüren Thomas Romieu ekibin başında kalmaya devam edecek.


Ian Rogers - Linkedin


43 yaşındaki yeni teknolojiler uzmanı daha önce hiç lüks dünyası bünyesinde çalışmadığı için bu tercih oldukça şaşkınlık yarattı. Apple Music kıdemli genel müdürü olan Ian Rogers, 2013 yılından beri patronu olduğu Beats Music’in Apple tarafından satın alınmasının ardından geçtiğimiz yıl iTunes ekibine katıldı.

Rogers özellikle Kaliforniyalı grubun çevrimiçi müzik hizmetinin geliştirilmesini ve birkaç ay önce de İnternet radyosu hizmeti olan Beats1’in lansmanını yönetti.

Indiana Üniversitesi bilgisayar bilimleri mezunu olan Ian Rogers, kariyerine 1993 yılında Beastie Boys’a ait bir sitenin webmaster’ı olarak başladı. Ardından 2001 yılında, daha sonra Yahoo! Tarafından satın alınan Mediacode’u kurdu ve burada 2003-2008 yılları arasında müzik bölümünü yönetti.

LVMH Grubun CEO’su Bernard Arnault yaptığı açıklamada Thomas Romieu’nun ortaya koydukları üzerinden Ian’ın Moda Evlerinin sonraki aşamaların üstesinden gelmesine yardımcı olacağını ifade etti ve Rogers’ın görevinin aynı zamanda dijital dünyada gruba sunulan yeni fırsatları da keşfetmek olduğunu belirtti. Arnault “Ian yenilikçi dijital projeler alanındaki derin deneyimini ve LVMH’nin lüks dünyasındaki çevrimiçi liderliğini güçlendirmeyi sağlayacak yenilikçilik anlayışını getiriyor” ifadelerini kullandı.

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.