Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
3 янв. 2018 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Mango’nun çevrimiçi gelirine mobil cihazlardan yapılan satışlar yön veriyor

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
3 янв. 2018 г.

İspanyol kadın giyim perakendecisi Mango bu hafta yaptığı açıklamada mobil satışların Noel döneminde masaüstü cihazlardan yapılan satışları aştığını ifade etti.


Katalonya merkezli şirket 2016 yılını çevrimiçi satışlarında %25,6 yükseliş ile sonlandırmıştı - Photo: Mango




Giyim şirketi akıllı telefonlar ve tabletlerin 2017 yılında çevrimiçi satışlarının %52’sini meydana getirdiğini ifade etti.

Ayrıca akıllı telefonlar ve tabletler şu an Mango’nun dijital web sitesine yapılan ziyaretlerin onda yedisini meydana getiriyor. Mango’nun e-ticaret direktörü Elena Carasso yaptığı açıklamada insanların mobil cihazlardan alış veriş yapmaktan artık korkmadıklarını ve bunun önümüzdeki yıllarda yükselecek bir eğilim olduğunu ifade ediyor.

2017 yılı içerisinde Mango’nun çevrimiçi mağazası bir önceki yıla göre %15,7 yükselişle, toplamda 397 milyon ziyaret aldı. Tekil ziyaretçilerin sayısı %12,5 artarak 150 milyona yükseldi.

Katalonya merkezli şirket 2016 yılını, toplam gelirinin %13’ünü oluşturan çevrimiçi satışlarında %25,6 artışla sonlandırdı.

Mango 80’den fazla ülkede çevrimiçi varlığa sahip ve bu sene yeni çevrimiçi pazarlar açmayı planlıyor. Şu anda, marka tüm önemli Avrupa şehirlerinde ve İspanya’nın tüm illerinde ertesi gün teslim olanağı sunuyor.

Mobil/masaüstü büyümesini ileriye dönük değerlendiren Mango, 2020 yılına kadar, e-ticaret kanalının, toplam gelirinin %20’sini oluşturmasını hedefliyor.
 
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.