Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
13 июл. 2016 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Maria Grazia Chiuri kadın koleksiyonları kreatif direktörü olarak resmen Christian Dior bünyesine katıldı

Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
13 июл. 2016 г.

Christian Dior geçtiğimiz hafta Maria Grazia Chiuri’nin kadın haute couture, hazır giyim ve aksesuar koleksiyonlarının kreatif direktörü olarak atandığını açıkladı.


Dior kadın koleksiyonlarının yeni kreatif direktörü Valentino’da defilesindeyken


Dior moda evi tarihinde ilk defa bir kadın kreatif direktörü çatısı altında ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bernard Arnault bu atamadan duyduğu memnuniyeti ifade ederken Maria Grazia Chiuri’nin yeteneğinin olağanüstü olduğunu ve uluslar arası ortamda tanındığını belirtti. Moda evinin tarzı ve Dior’un kreatif mirası ile mükemmel bir uyum içerisinde şık ve modern kadın vizyonunu koleksiyonlara yansıtmasını beklediklerini açıkladı.

Maria Grazia Chiuri ise yaptığı açıklamada Dior bünyesine katılmaktan onur duyduğunu, kadınlığın ifade edilmesine bu kadar bağlı bir moda evinin ilk kadın kreatif direktörü olmanın büyük bir sorumluluk olduğunu belirtirken, kurucusunun bıraktığı mirasın kendisi açısından günümüz modasında ilham kaynağı olduğunu ve kendi vizyonunu burada aktarabileceği için büyük mutluluk duyduğunu açıkladı ayrıca Bay Arnault ve Bay Toledano’ya kendisine duydukları güven için teşekkürlerini iletti.

Christian Dior Couture’un CEO’su Sidney Toledano de Maria Grazia Chiuri’nin Dior moda evi bünyesine katılmasından mutluluk duyduğunu, şiirsel ve duygusal vizyonunun Dior’un stili ile uyum içerisinde bulunduğunu ve özel tasarım moda alanındaki uzmanlığının ve zanaat alanına duyduğu büyük tutkunun atölyelerinin olağanüstü teknik bilgisini daha da güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

Maria Grazia Chiuri imzalı ilk Christian Dior koleksiyonu, bir hazır giyim koleksiyonu olacak ve 30 Eylül 2016 tarihinde Paris’te tanıtılacak.
 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.