Автор
Fibre2Fashion
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
4 янв. 2017 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Moody’s: 2017 yılında ABD giyim sektöründe istikrarlı büyüme görülecek

Автор
Fibre2Fashion
Переводчик
Gözde Meriç
Опубликовано
4 янв. 2017 г.

Yapılan araştırmaya göre ABD’de giyim sanayisi 2017 yılında istikrarlı büyüme kaydedecek. Giysi satışlarının doğrudan tüketiciye satış ve uluslararası pazara maruz kalma doğrultusunda yüzde 6-8 oranında artış göstermesi bekleniyor. Döviz ve envanter fazlalılığı sektörün işletme karının yüzde 5-7 oranında yükselmesine yardımcı olacak.


Fibre2Fashion


Moody’s Kredi Derecelendirme Kuruluşu bu yıl için ABD perakende endüstrisinin durumu stabil görünüyor, işletme gelirinin yüzde 4 ve yüzde 5, satışların ise yüzde 3-4 arasında büyüme kaydedeceğini öngörüyor.

Araştırma aynı zamanda giysi satıcılarının büyük çoğunluğunun, kısmen birçok marka için önemli uluslar arası büyüme olanakları ile, doğrudan tüketiciye kanallar üzerinden gelirlerinde organik artış ortaya koymayı sürdüreceğini de ifade ediyor.

Perakende endüstrisinin 13 alt sektöründen altısının işletme geliri artışı yüzde 5’in üzerinde gerçekleşecek. Endüstrinin tamamının performansında depolar, giyim ve ayakkabı satıcıları, büyük mağazalar ve ofis malzemeleri mağazalarının sonuçlarından etkilenecek.

Bununla birlikte aynı zamanda giyim ve ayakkabı satıcılarının tüketicilerin sağlık, kira, ev ile ilişkili ürünler, elektronik aletler ve arabalara yaptığı harcamanın artmasından olumsuz etkileneceği de ifade edildi.
 

Copyright © 2024 Fibre2Fashion. All rights reserved.