Опубликовано
25 нояб. 2015 г.
Время чтения
2 минут(-а,-ы)
Скачать
Загрузить статью
Печать
Размер текста

Moschino Barbie oyuncağının tanıtım filminde bir erkek çocuk oyuncu ile karşımıza çıkıyor

Опубликовано
25 нояб. 2015 г.

Barbie bebeklerin yalnızca kız çocuklarına özgü bir oyuncak olduğunu düşünenler çok yakında bu fikirlerini değiştirecek. Moschino Markasının kreatif direktörü Jeremy Scott, Mattel’in Milanolu moda evi ile işbirliğiyle tasarladığı Barbie Moschino’nun tanıtım filmi için bir erkek çocuk oyuncuyla çalışmayı tercih etti. Bu kararın arkasında kadın evrenine özel dünyanın en ünlü oyuncak bebeği etrafında çevrelenen tabu ve yargıları kırma hedefi yer alıyor.

Barbie Moschino Tanıtım Spotu


Mattel tarihinde bir ilk: Barbie bebek ile bir arada görülen bir erkek çocuk. YouTube üzerinde 2 milyondan fazla izleyici tarafından görüntülenmiş olan video,Barbie’nin olağanüstü olduğunu ifade eden erkek çocuğu, bebeğin aksesuarlarıyla oynarken gösteriyor. Aslen ele alındığında, bu durum o kadar da şaşırtıcı değil çünkü 50 yıldan beri bu oyuncak bebek toplumun estetik ve kültürel dönüşümünü yansıtıyor.



Tasarımcı Instagram’dan yaptığı açıklamada spot çalışmasına gösterilen ilgi ve önemden mutluluk duyduğunu ve kendisi için bir reklamda bir erkek çocuğun aynı kız çocuklar gibi Barbie ile oynarken gösterilmesinin oldukça doğal bir şey olduğunu ifade etti. Bu tanıtım filmi ile oyuncaklarda cinsiyet tarafsızlığı olması yönünde başlatılan tartışmanın çok değerli bulduğunu ve kendi fikrinin çocukların mutlu bir şekilde oynamalarına müsaade etmek olduğunu belirtti ve oyunun çocukluk döneminin çalışması olduğunu düşündüğünün altını çizdi.

 

Copyright © 2024 FashionNetwork.com All rights reserved.